Discover the finest spaces
Delen

Henk Kroneberg: ‘Live, daar doe je graag moeite voor’

Als voorzitter van de Dutch Venue Association ben je best een bevoorrecht mens. Dinsdag 7 juli viel mij de eer te beurt als één van de slechts honderd gasten te zijn uitgenodigd door de directie van de Beurs van Berlage voor hun Summer Garden Dinner. Het werd een indrukwekkende, smakelijke en onvergetelijke avond.

Drie weken terug viel de uitnodiging voor dit Summer Garden Dinner in mijn digitale brievenbus. Dus ruim de tijd om me voor te bereiden en te verheugen op een sit-down-dinner-event dat de afgelopen maanden niet georganiseerd kon en mocht worden. Drie weken om me te verheugen op een bezoek aan de iconische Beurs van Berlage. Waar ik de afgelopen decennia prachtige live-events mocht organiseren en cateren. Waar ik ooit mijn huwelijk inzegende met een weergaloos feest. Drie weken de tijd om een nieuwe summer dress aan te meten, nieuwe schoenen te kopen en mijn Corona-kapsel te laten reorganiseren. Want alleen al die persoonlijke voorbereidingen zijn een wereld van verschil tussen hybride-gast in T-shirt achter je beeldscherm thuis te zijn of live je gastheer te laten voelen dat je zijn uitnodiging bijzonder op prijs stelt. Daar doe je graag moeite voor!

Marcel Schonenberg en Michiel Lindenbergh van “De Beurs” maakten er samen met hun medewerkers en vaste partners een ware happening van.  Waarin weer eens bewezen werd dat er echt niets boven LIVE gaat. Alleen al de prachtige setting voor dit diner in de Grote Zaal voor slechts 100 gasten, waar er ook 900 in passen.

VICTOR EVERHARDT: “CONGRES GASTEN ZIJN VAN BELANG AMSTERDAM”

Victor Everhardt, (D-66) Locoburgemeester en wethouder Financiën en Economische Zaken van Amsterdam benadrukte in zijn speech het belang van de organisatie van live-events voor de stad Amsterdam.  Congressen in de Beurs van Berlage zorgen voor een enorme economische spin-off voor de gemeente. De omzet van ca. 18 miljoen euro van de Beurs wordt door uitgaven in de hoofdstad zo ongeveer vervijfvoudigd. Deelnemers aan zakelijke events zijn mede door hun ‘onberispelijke gedrag’ graag geziene gasten in Amsterdam.

KOEN COLMBIJN: “WE BELIEVE IN THE POWER OF HUMAN EMOTIONS”

De founder van Plugged Live Shows, Koen Colmbijn, was tijdens zijn keynote op dreef als promoter van LIVE -EVENTS en etaleerde een professionele frisse kijk op hybride aanvullingen. Menselijke emoties, vooral live beleefd maken het verschil. Cirque du Soleil heeft daar wetenschappelijk, neurologisch onderzoek naar gedaan tijdens hun weergaloze show “O” in Las Vegas (ik zag hem tweemaal, die show doet echt wat met je). Is hybride toch gewenst? Doe dat dan op zodanige wijze dat de ‘kijker thuis’ driedimensionaal onderdeel wordt van het zaal- of podiumprogramma. Technisch zijn er talloze foefjes en snufjes omdat nu al te kunnen doen, demonstreerde Koen. Zijn betoog werd besloten met een geweldige, speciaal voor deze avond door zijn bedrijf geregisseerde show. Mijn tafelgenoten, beiden druk bezig met de voorbereiding van een event in de Beurs later dit jaar, waren onder de indruk, raakten geïnspireerd en overtuigd dat ook onder invloed van ‘het nieuwe abnormaal’ kansen te over liggen om deelnemers te verrassen, ongekende emoties te bezorgen en huiswaarts te laten keren met onvergetelijke herinneringen aan hun event in de Amsterdamse Beurs van Berlage.

Dat deed ik zelf ook. Thuisgekomen kon ik enthousiast vertellen hoe ‘dansende lampenkappen’ de gasten tafel-voor-tafel ‘corona-proef’ naar hun tafel begeleidden. Dat een goed gesprek mogelijk is met zijn vieren aan een ronde tafel van 1,80 meter, dus op veilige afstand. Dat de duurzame BloemBloem tafeldecoraties daar dan weer prima op aangepast waren. Dat Maison van den Boer met veel kennis, kunde en energie een smakelijk diner serveerde (Tartaar van Tonijn en watermeloen, Hertenrug met zomerse groenten en een grand dessert met een petit-four waarop een… QR-code). Tezamen met een op je smart-phone te monteren bril kan dan vanaf het taartje in DRIE-D kennisgemaakt worden met voor events corona-veilig ingerichte opstellingen. Innovatie om opdrachtgevers te overtuigen dat ook in ‘het nieuwe abnormaal’ op indrukwekkende wijze live-events te organiseren zijn.

De avond werd nog wat extra persoonlijk op het moment dat Michiel Lindenbergh alle partners die dit event mogelijk maakte bedankte en Riemer Rijpkema van CLC-Vecta en ondergetekende in de rol als voorzitter van DVA bedankte voor de tomeloze inzet die we met het Eventplatform tentoonspreiden om de belangen van onze branche te behartigen in Den Haag. Neem van mij aan dat we met alle leden van het Eventplatform strijden voor extra steun en voor een snelle verruiming van het aantal toegestane gasten in een locatie.

Zodat de Beurs van Berlage voor hun Summer Garden Dinner volgend jaar (vrijwel) geen beperkingen meer heeft in het aantal uit te nodigen gasten.

Henk Kroneberg

Voorzitter Dutch Venue Association

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.