Discover the finest spaces
Delen

Heidag Kabinet-Rutte II bij Strandpaviljoen Sport

Het is ieder jaar natuurlijk de dag waar alle event-organisatoren naar uitkijken: de jaarlijkse heidag van het Kabinet. Ieder jaar komt de gehele ministerraad vlak voor het zomerreces bijeen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Welke locatie kiezen de bestuurders van ons land dit jaar voor de benen-op-tafelsessie? 

Vanochtend verzamelde de voltallige ministerraad zich bij de Beatrixkazerne in Den Haag, het voormalige hoofdkantoor van de Nationale Marechaussee. De kazerne staat op de te koop-lijst van het Rijksvastgoedbedrijf, dus het was een opmerkelijke keuze voor een heidag.

Afleidingsmanoeuvre

Het bleek echter een slimme afleidingsmanoeuvre. Enkele minuten na aankomst bij de kazerne stapten de ministers in busjes en reden weg in de richting van Wassenaar, zo schrijft De Telegraaf.

Even leek de tactiek te lukken. De achtervolgers werden afgeschud. Maar inmiddels is alweer bekend waar het Kabinet zich bevindt: Strandpaviljoen Sport aan de Wassenaarse Slag. Strandpaviljoen Sport was in 1960 de eerste strandtent in Wassenaar. Hieronder enkele impressies van de locatie.

[Foto’s: strandpaviljoen-sport.nl]

Vorig jaar vond de heidag plaats in Landgoed Nijenhuis in het Overijsselse Diepenheim. Een prachtig landhuis uit 1662 gelegen in een mooie groene parkachtige omgeving.

Tot enkele jaren terug hoefde men zich niet druk te maken over het zoeken van een bijzondere locatie: de heidag vond ieder jaar plaats in het Catshuis – de ambtswoning van de premier.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.