Discover the finest spaces
Delen

Halsema: ik ben verheugd dat zakelijke evenementen weer in onze stad gaan plaatsvinden

Burgemeester Femke Halsema en wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) hebben 26 augustus het startschot gegeven voor de terugkeer van zakelijke evenementen in Amsterdam. Een handje vol pers en genodigden was daarbij aanwezig. “Ik ben verheugd dat zakelijke evenementen weer in onze stad gaan plaatsvinden,” zegt burgemeester Halsema in het Engels, omdat Amsterdam ook een belangrijke stad is voor internationaal zakelijk verkeer en er buitenlandse pers aanwezig is. 

Samen met RAI CEO Paul Riemens en Tracey Davies, president van Money20/20 openen de burgemeester en wethouder het congresseizoen van 2021/2022. Meerdaagse internationale beurzen en congressen worden van harte welkom geheten. Ook de laatste maatregelen rondom veiligheid en het coronavirus worden daarbij besproken, met als algemene boodschap: Amsterdam is heropend als congresstad!

Op 21 september gaat Money20/20 van start als het allereerste zakelijke event in RAI Amsterdam Convention Centre. Tracey Davies is aanwezig bij de persconferentie en benadrukt het belang van het fysieke contact tijdens dit soort evenementen. “We hebben samen met de RAI de veiligheidsmaatregelen goed doorgenomen. Daarbij houden we het bij elkaar een elleboog box geven in plaats van een hand,” vertelt ze in het Engels. “Toch is het heel belangrijk om fysiek met elkaar te praten. We zitten in een belangrijke branche.”

Aantrekkelijke (internationale) congresbestemming

Wethouder Everhardt vertelt dat gemeente Amsterdam de komende vier jaar 3,7 miljoen investeert in het werven van congressen die waardevol zijn voor de stad. “We willen van Amsterdam één van de belangrijkste congressteden van Europa maken.” De afgelopen vijf jaar (2015 t/m 2019, voor Covid19) zorgde RAI Convention Centre alleen voor 919,1 miljoen toegevoegde waarde aan Amsterdam en omstreken.

Met het openen van congresseizoen staan er voor september en oktober in de RAI nog 33 evenementen gepland, met een verwachting van 313.500 bezoekers. Hiervan is Money20/20 het eerste grote zakelijke evenement wat op de planning staat. De KunstRAI begin september is het eerste publieksevenement in de Amsterdamse locatie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.