Discover the finest spaces
Delen

Hackathon in de trein naar Berlijn

De eerste Nederlandse Hackatrain is dinsdagochtend vanuit Amsterdam vertrokken. Eindstation van deze unieke ‘hackathon’ is het driedaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. Aan boord: 45 tech-talenten die in teams van drie met elkaar aan de slag gaan op het snijvlak van technologie, innovatie en mobiliteit. Ze bedenken nieuwe toepassingen die het reizen met de trein aangenamer maken. Voorwaarde daarbij is dat de reiziger die toepassing onbelemmerd via zijn eigen mobiele apparaat kan gebruiken.

Innovatie

Het bonte gezelschap van techneuten, developers, marketeers en jonge ondernemers op het gebied van ICT en design heeft daarvoor slechts 6,5 uur de tijd. De deelnemers hebben van de NS openbare data en API’s tot hun beschikking gekregen, zodat ze de hele reis door kunnen werken. Een kwartier voordat de Hackatrain in Berlijn aankomt, moeten de deelnemers hun oplossing inleveren bij de jury. Tijdens de reis kunnen ze vijf consultants van Ordina raadplegen die ook aan boord zijn. De consultants zijn specialisten op het gebied van technologische ontwikkelingen op spoorgebied, innovatie, programmeren en GEO-ICT en adviseren de deelnemers bij het ontwerpen van een toepassing.

Technologiefestival

Terwijl de jury zich over de resultaten buigt, vermaken de deelnemers zich op Tech Open Air in Berlijn. Tech Open Air is een driedaags interdisciplinair technologiefestival, waar technologie, muziek, kunst en wetenschap samen worden gebracht. Dit jaar vindt het festival plaats op 15, 16 en 17 juli.

Een vakjury beoordeelt de toepassingen op innovatie, creativiteit en haalbaarheid. De bekendmaking van de top 3 beste ideeën is op 16 juli. Deze top 3 teams pitchen in september bij de NS voor een driekoppige jury. Het winnende team krijgt een round-trip Europese treinkaart.

De Hackatrain is een initatief van By White!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.