Discover the finest spaces
Delen

Groen licht voor outlet bij SugarCity

Op het terrein van SugarCity komt een Outletcenter met 150 winkels. Afgelopen week werd definitief groen licht gegeven voor het project met de naam Amsterdam The Style Outlets. Het nieuwe outletcenter gaat naar verwachting in 2017 open.

SugarCity

Luigi Prins, directeur van Cobraspen Vastgoedontwikkeling denkt dat het nieuwe outletcentrum een boost zal geven aan de gehele regio en het terrein, inclusief evenementenlocatie SugarCity Events.

“We zijn zeer blij met deze nieuwe stap voorwaarts voor de wijde omgeving. Wij werken hier met een zeer professionele partij: NEINVER. Het zal een boost geven voor het hart van Noord-Holland en voor de verdere ontwikkeling van SugarCity.”

In 2000 kocht Cobraspen het terrein van SugarCity. Cobraspen en haar directeur Luigi Prins hadden de beste ideeën om weer nieuw leven in te blazen op het terrein. SugarCity staat nu bekend als het terrein met de twee lichtgevende torens. Deze oude suikersilo’s zijn omgebouwd tot kantoren, dit is een van de grootste projecten dat Luigi Prins is aangegaan in zijn carrière.

Ontwerp

Het ontwerp van het outletcenter is gemaakt door architectenbureau Soeters Van Eldonk, dat eerder ook de kenmerkende Silo’s op SugarCity heeft ontworpen. Het ontwerp van het winkelcentrum past bij het industriële karakter van de oude suikerfabriek.

“Daglicht, vegetatie en het gebruik van water zorgen ervoor dat Amsterdam The Style Outlets perfect past binnen het Nederlandse landschap. Moderne en traditionele elementen worden gecombineerd en er wordt gebruik gemaakt van het industriële erfgoed van SugarCity. Met dit ontwerp vormt Amsterdam The Style Outlets de ideale locatie voor winkelen en recreatie,” aldus Sebastian Sommer, Business Development Director bij NEINVER.

Het ontwerp, dat geïnspireerd is op de typische Nederlandse huizen op palen, is een combinatie van een typisch winkelcentrum en het concept van een dorp. Dankzij de diverse pleinen, terrassen, tuinen, recreatiezones en winkels in de vorm van huizen, voelt het centrum aan als een dorp. Aan de rand van het winkelcentrum bevindt zich een opvallend torenachtig icoon met verticale beplanting met bovenaan het logo van The Style Outlets. Het ontwerp is zeer transparant, waardoor daglicht eenvoudig zijn weg naar binnen vindt. Door de innovatieve architectuur en de transparantie van het ontwerp lijkt het outletcentrum uit het water omhoog te komen.

[Bron: Cobraspen.nl]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.