Discover the finest spaces
Delen

Groei van honderd procent in één jaar: Spaces opent 300ste locatie in Lissabon

De bekende werk- en vergaderplekverhuurder Spaces opende onlangs zijn 300ste locatie in Lissabon. Een indrukwekkende prestatie voor het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Alleen al het afgelopen jaar kwamen er maar liefst 160 vestigingen bij, een groei van 100 procent. Spaces koos expres Lissabon voor deze mijlpaal omdat de stad zich sinds de economische crisis heeft ontwikkeld tot een belangrijke plek voor start-ups en grotere bedrijven. 

Toen Spaces in 2008 haar eerste locatie opende in Amsterdam, raakte het begrip ‘deeleconomie’ pas net in zwang en geen mens had nog gehoord van AirBnB. De Amsterdamse aanbieder van flexibele kantoorruimte was zijn tijd vooruit: Spaces zag als eerste dat een levendige werkplek goed is en dat het de productiviteit alleen maar bevordert als je ruimte deelt met gelijkgestemden. “Toen we begonnen noemden mensen ons concept een hype. Daarna werd het een trend genoemd. Met de opening van onze 300e locatie laten we zien hoe ontzettend duurzaam het concept van Spaces is.”, aldus Martijn Roordink, CEO en medeoprichter van Spaces.

Spaces

Het concept van Spaces is simpel en doeltreffend. Het bedrijf huurt oude kantoorpanden, knapt ze op en verhuurt ze opnieuw als kantoor- of vergaderruimte. Een vast stylingteam richt de locaties in, zodat elke locatie die typische Spaces-sfeer heeft. Strak en modern, vol opvallend design, maar tegelijkertijd heel toegankelijk en open. Iedere Spaces locatie heeft een aantal meeting rooms, die zowel door de vaste members als door externe partijen kunnen worden gehuurd. Elke locatie heeft ook een ‘Club Room’, die bij grotere groepen kan worden gebruikt als plenaire zaal. 

Spaces is onderdeel van het internationale bedrijf IWG dat al ruim dertig jaar bestaat en vestigingen heeft in honderden landen waardoor ze, volgens hen, het grootste netwerk van flexibele werkruimten hebben ter wereld. Andere dochterondernemingen zijn Regus, die ook vestigingen in Nederland heeft, Signature, HQ en No 18.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.