Discover the finest spaces
Delen

Unieke art-experience én eventlocatie Doloris Anoma Maze opent in Utrecht

Dwalen door 73 kamers vol met kunst. Dat is het nieuwe kunstdoolhof Doloris Anoma Maze op de 2e Daalsedijk, middenin het nieuwe groene stadshart van Utrecht. Onlangs werd deze plek geopend, met kunst van onder meer Margriet van Breevoort, Gijs Frieling & Job Wouters (FreelingWaters), Jonas Wijtenburg, Juliet Campfens, High On Type en diverse anderen. Een uniek bedrijfsuitje! Maar je kunt hier ook een creatieve sessie of meeting organiseren. 

Oprichter Joep van Gorp vertelt: “Het is een indrukwekkend surrealistisch stelsel van gangen en kamers waar mensen kunnen verdwalen en verwonderen. Het is bijna twee keer groter dan ons eerste doolhof in Tilburg.” En dat deze nieuwe vestiging in Utrecht zou komen was eerst helemaal nog niet zo zeker, meldt hij. “We hebben de tijd genomen om de beste plek voor Doloris te vinden, uiteindelijk zijn we in Utrecht beland op deze gave plek in het Wisselspoorgebied dat nu volop in ontwikkeling is.”

Doloris Anoma Maze

De afgelopen tijd werd er druk verbouwd en geklust in het pand. Joep: “Het volledige interieur van het pand is gestript en we hebben ook redelijk wat wijzigingen in de historische gevel moeten doen. Het doolhof is een unieke beleving wat nergens anders in de wereld is te vinden, hiervoor heeft een groot team van creatievelingen samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen.”

Met Doloris Anoma Maze is ook gelijk een nieuwe eventlocatie geopend. “Het doolhof is een uniek bedrijfsuitje: of je nu klanten wilt inspireren, een creatieve sessie wilt opstarten of presentaties. Er is één meetingroom voor twaalf personen.” Iedere bezoeker gaat individueel naar binnen, zonder telefoon, en betreedt een surrealistische wereld.

Joep: “Het is een kruip-door-klim-door avontuur waar je kunt dwalen door een stelsel van gangen, trappen en kamers zonder afleiding van telefoons en horloges. Hier ben je vrij om te ontdekken, te verwonderen en een reis door je verbeelding te maken. De verrassing is een onderdeel van de verwondering; daarom laten we in de media zo min mogelijk zien wat er binnen het doolhof gebeurt. Je moet het meemaken om te begrijpen wat het is.”

Verplicht ontprikkelen

Qua catering is er ook een heleboel mogelijk, vertelt Joep. “In overleg kan er een passend menu samen gesteld worden.” En over eten en drinken gesproken, iedere bezoeker moet eerst even twintig minuten ontspannen in de bar. Om even te ontprikkelen. En ook dit is zonder telefoon of andere schermpjes.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.