Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eventlocatie doet The Wall herleven

De ‘slapende reus’ The Wall wordt langzaam maar zeker wakker: december 2016 opent een nieuwe eventlocatie in het karakteristieke gebouw langs de A2. Met de nieuwste beeldtechnologie in een 360 graden theater kan elke gewenste sfeer gecreëerd worden. Tegelijkertijd opent in de locatie een tijdelijke culinaire beleving: Dinner in Motion.

54461b89-2699-4615-87a9-68441494ceb1

The Wall stond sinds de opening in 2008 voor het grootste deel leeg. Met de opening van de nieuwe eventlocatie leeft het gebouw weer helemaal op. Er kunnen allerlei events georganiseerd worden: van zakelijke events tot feesten. Er kan ook een 360 graden theater ingebouwd worden met plek voor 500 gasten. De evenementenruimte is permanent onderdeel van The Wall. “De locatie is natuurlijk fantastisch. Niet alleen is het uitzicht geweldig, maar het ligt ook in het midden van het land: pal naast de snelweg, vlakbij openbaar vervoer en heeft  beschikking over duizend parkeerplaatsen. Tien miljoen mensen wonen op een afstand van maximaal een uur rijden. Het is wat dat betreft in Nederland de meest ideale plek voor events”, vertelt conceptbedenker Bram van der Vorst.

Dinner in Motion

Canon, Heineken en Hutten brengen samen Dinner in Motion, een tijdelijke culinaire beleving, naar The Wall. Gasten worden door middel van een 360 graden digitaal theater meegenomen naar diverse, zeer uiteenlopende omgevingen. De gasten gaan tijdens het diner op reis door bijvoorbeeld een onderwaterwereld of langs de kunstwerken van wereldberoemde Hollandse meesters. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste beeldtechnologie, met een totaal van 24 Canon projectoren. Met de combinatie van beeld, geluid en smaak worden alle zintuigen geprikkeld. De opening van Dinner in Motion is op 1 december en zal een aantal maanden te beleven zijn in The Wall.

Conceptbedenker Bram van der Vorst heeft veel ervaring opgedaan met grote beeldprojecties, met name voor bedrijfsevenementen. “Particulieren komen zelden op zulke events. Van hieruit is het idee ontstaan om de technologie te ontsluiten voor iedereen, in combinatie met top eten en drinken. Een totaalbeleving zoals die nog niet eerder is vertoond in Nederland.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.