Discover the finest spaces
Delen

Midden Nederland Hallen ‘eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland’

De Midden Nederland Hallen in Barneveld wordt het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland. Dat meldt eigenaar Timo Kruft. Bij de bouw van de hallen is al veel aandacht aan duurzaamheid besteed. De hallen worden op korte termijn voorzien van vijfhonderd zonnepanelen, waardoor de locatie straks op energiegebied zelfvoorzienend is.

Midden Nederland Hallen Barneveld

De Midden Nederland Hallen is tijdens de bouw al voorzien van led-verlichting, warmtepompen en warmte-koudeopslag. Initiatiefnemer Timo Kruft: “Met behulp van grondwater houden we het complex in de zomer koel en in de winter warm. De ruimtes zijn bovendien zeer goed geïsoleerd en zelfs bij het ventileren winnen we warmte terug.” Met de toevoeging van de vijfhonderd zonnepanelen is de locatie straks op energiegebied zelfvoorzienend. “Voor zover wij hebben kunnen nagaan, is de Midden Nederland Hallen straks het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland.”

Midden Nederland Hallen Barneveld

De expohal en het grand-café van de locatie worden al gebruikt. Op dit moment wordt de bouw van de foyer, twintig subruimtes en het auditorium afgerond. Het auditorium heeft 25000 zitplaatsen, maar is ook inzetbaar voor kleinere groepen. De officiële opening van deze nieuwe evenementenlocatie is op negen december.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.