Discover the finest spaces
Delen

Locatietour 8 oktober: ‘je weet pas hoe een locatie is als je er bent geweest’

Op zoek naar verrassende en nieuwe locaties in Utrecht? Op maandag 8 oktober vindt voor de zesde keer de Locatietour plaats: een dag lang locaties bezoeken op een andere manier dan anders. Dit keer gaat de Locatietour naar de regio Utrecht noord, waar je een kijkje krijgt bij zes locaties.

De gemiddelde meeting- en eventplanner bezoekt 2 tot 3 locaties voordat de locatie wordt vastgelegd. En dat is niet meer dan logisch, want hoe goed een locatie zichzelf ook presenteert online, uiteindelijk moet je het toch zelf beleven om een goed oordeel te vellen. Wie vaak locaties zoekt, is dan ook blij met iedere kans om meerdere locaties op één dag te bezoeken. Een van de mooie initiatieven om daarbij te helpen is De Locatietour.

DUS
DUS opende haar deuren op 1 januari 2019

Locatietour

“Je weet pas echt hoe het is als je er bent geweest’’, zegt Linda Kerkhoven die het concept Locatietour bedacht en inmiddels een succesvolle samenwerking heeft met het Utrecht Convention Bureau. “Als je een locatie hebt ervaren, dan staat dat beeld op je netvlies en popt het direct op wanneer je een passende locatie zoekt. Tegelijkertijd is het ook lastig om een bepaald beeld van je netvlies af te krijgen en dat werkt nadelig voor locaties die onlangs vernieuwingen hebben doorgevoerd. Daarom nemen we eventplanners ook mee naar locaties waarvan ze wellicht denken ik weet wel hoe het daar is, maar waar we ze hoogstwaarschijnlijk enorm gaan verrassen!”

Inmiddels hebben er al vijf tours plaatsgevonden en is de zesde onderweg. En ook deze nieuwste editie vindt weer plaats in Utrecht. De stad heeft nog steeds veel nieuws onder de zon voor meeting- en eventplanners, want vrijwel alle locaties die bezocht worden zijn nieuw of vernieuwd. Het programma is zoals altijd geheim, maar de website toont wel alvast een cryptische omschrijving en foto.

Utrecht Convention Bureau

De Locatietour is meer dan een rondgang langs locaties. Eventmanagers en meetingplanners ervaren het als een waardevolle netwerkdag waarbij onderling kennis wordt gedeeld. Monique André de la Porte, accountmanager bij het Utrecht Convention Bureau: ‘’We willen dat het de moeite waard is voor onze gasten om een hele dag vrij te nemen. Daarom voegen we ook altijd een kennisonderdeel toe. Deze editie komt toegankelijkheidsdeskundige Marianne Dijkshoorn iets vertellen over toegankelijkheid van evenementen voor mensen met een beperking. Dit gaat verder dan ‘drempels en een invalidetoilet’ en eigenlijk zou iedere eventorganisator hier meer over moeten weten. En we hebben een nieuwtje: We nemen deze editie een dagvoorzitter mee op reis.’’

Het Utrecht Convention Bureau is onderdeel van Utrecht Marketing en biedt een one-stop-shop voor organisatoren van nationale én internationale congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Het UCB geeft onafhankelijk, kosteloos en deskundig advies over de mogelijkheden die Utrecht te bieden heeft op het gebied van zakelijke evenementen. Daarnaast geeft het UCB ook informatie over marketing & promotie, de financiële aspecten of subsidiemogelijkheden bij congressen en ondersteunt bij bidprocedures en site-inspecties.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.