Discover the finest spaces
Delen

Pathé bouwt hypermoderne bioscoop in Rotterdam Zuid

Pathé komt met een hypermoderne bioscoop naast het nieuwe Rotterdam Ahoy. Het gebied Hart van Zuid, waar Ahoy een belangrijk deel van uitmaakt, wordt komende jaren vernieuwd. De komst van de nieuwe bioscoop is een mooie aanvulling op de eerder aangekondigde bedrijven. Zo biedt het de mogelijkheid om na een evenement in Ahoy of een bijeenkomst in het congresgebouw te ontspannen of een side-event te houden in de nieuwe bioscoop. De bouw van de geplande bioscoop start in 2019.

Rotterdam Zuid wordt komende jaren opnieuw op de kaart gezet. Het Hart van Zuid is het gebied rondom Rotterdam Ahoy en Zuidplein dat moet gaan uitgroeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid, waar men kan wonen, werken, ondernemen en ontspannen. De komst van een nieuwe bioscoop past binnen de vernieuwingsambitie van Pathé. “Dit is de volgende stap, we zijn blij dat we als Pathé kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het Hart van Zuid. Voor Pathé biedt deze locatie nieuwe kansen voor nog meer bijzondere belevenissen”, zo vertelt algemeen directeur Pathé Dertje Meijer.

Hart van Zuid

De nieuwe bioscoop maakt deel uit van het Business & Entertainment gebied van het Hart van Zuid. Naast een bioscoop maakt het Hart van Zuid zich ook op voor de bouw van een internationaal congrescentrum, een uitbreiding van Ahoy, een hotel, diverse restaurants en extra parkeerruimte. De combinatie van deze faciliteiten is waar het Hart van Zuid gebruik van gaat maken. In het Hart van Zuid is er straks voor ieder wat wils.

De bouw start in 2019 en in 2020 staat de opening gepland.

Ahoyweg

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.