Discover the finest spaces
Delen

Feyenoord City gaat er komen: zo ziet het eruit

Feyenoord City gaat door. Deze week stemde de gemeenteraad van Rotterdam in met het megaproject, waarbij naast een nieuw stadion ook het hele gebied rondom de Kuip zal worden herontwikkeld. In totaal omvat het project 325.000 vierkante meter.

Het ontwerp voor ‘Feyenoord City’ is van de hand van architectenbureau OMA, in Rotterdam eerder verantwoordelijk voor projecten als De Rotterdam en het Timmerhuis. Ook het ontwerp voor Feyenoord City is een echte blikvanger, met het oude stadion dat wordt getransformeerd en een gloednieuw stadion dat als een baken in de Maas komt te staan. De geschatte kosten van het totale project zijn 365 miljoen euro.

Feyenoord City

Het nieuwe stadion komt op een markante plek, aan de Nieuwe Maas, en krijgt 63.000 zitplaatsen. In het ontwerp van het stadion wordt rekening gehouden met eigenschappen van de Kuip, die het stadion zijn sfeer geven. Zo komen de tribunes dicht op het veld en is vanaf elke tribuneplek het veld goed te zien. Het nieuwe stadion wordt uitgerust voor evenementen, zoals popconcerten en festivals. Buiten de wedstrijddagen om zijn de hospitalityruimtes in te zetten voor events, feesten en congressen.

Het huidige stadion, De Kuip, krijgt een tweede leven met functies die bij het gebouw passen. Met een herontwikkeling wordt het monument hersteld naar de oorspronkelijke vorm van voor de verbouwing van 1994. Verder komen er het Feyenoord Museum, een sporthotel, een gezondheidscentrum, atletiekbanen en woningen. Een ambachtelijke bierbrouwerij moet ook andere bezoekers naar het oude stadion trekken. De twee stadions worden met elkaar verbonden via ‘De Strip’: een 600 meter lange, verhoogde promenade met restaurants, cafés, winkels en attracties.

De start van de bouw staat gepland voor 2019 en zal naar schatting drie tot vier jaar duren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.