Discover the finest spaces
Delen

Bijzondere locaties spotten tijdens Wereldhavendagen Rotterdam

De Wereldhavendagen barsten weer los in Rotterdam van 7 tot en met 9 september. Drie dagen waarin alles draait om water en schepen. Maar wie geïnteresseerd is in bijzondere locaties en inspiratie wil opdoen voor bedrijfsuitjes kan zijn ogen ook uitkijken. Tijdens de Wereldhavendagen krijgen bezoekers namelijk een unieke kans om binnen te kijken bij een paar unieke panden en activiteiten. 

RDM en Ferro op M4H

Het Rotterdam Makers District (RDM) is de plek waar bedrijven, onderwijs en onderzoek elkaar vinden. Ook zijn er verschillende zalen beschikbaar voor events, zoals de Onderzeebootloods. Toch is de oude Emaillefabriek M4H, ook bekend als Ferro, met name een plek om in de gaten te houden. Hier moet namelijk in 2019 een multifunctioneel gebouw verrijzen met werkplekken, horeca en de mogelijkheid om allerlei soorten evenementen te organiseren. Tijdens de Wereldhavendagen kunnen kinderen er op zaterdag van alles beleven tijdens een speciale excursie. Dus als zij lekker bezig zijn, is dat een mooi moment om zelf even rustig rond te kijken op deze prachtige locaties. 

RDM Onderzeebootloods
De Onderzeebootloods op RDM. Fotocredit: Charles Batenburg

Plastic Whale

Al jaren een populair teamuitje: plastic uit het water vissen met de stichting Plastic Whale en zo een steentje bijdragen aan het milieu. Zowel in de Amsterdamse grachten als in het Rotterdamse havengebied kun je meevaren in één van de tien boten die gemaakt zijn van het zwerfplastic dat werd gevonden. Ook tijdens de Wereldhavendagen is Plastic Whale het hele weekend van de partij. Tijdens de speurtocht naar plastic vertelt de schipper (in het Engels) over de missie van de stichting. 

Depot Boijmans van Beuningen
Het Depot van Boijmans van Beuningen

Bouwplaats Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen werkt aan een bijzonder concept: een depot, waar honderden kunstobjecten opgeslagen staan, toegankelijk maken voor het publiek. Dit is nergens anders ter wereld nog mogelijk. Op dit moment is dit depot in aanbouw. Het wordt een bijzonder gebouw dat eruit komt te zien als een soort schaal met bomen op het dak. En mogelijk kun je hier straks ook terecht voor je evenementen.. Op vrijdag en zaterdag, tijdens de Wereldhavendagen, kun je een rondleiding krijgen op de bouwplaats.

Van Nelle Fabriek
De Van Nelle Fabriek

Van Nelle fabriek

De historische Van Nelle Fabriek is een plek die iedereen gezien moet hebben. Bovendien is het een geliefde evenementenlocatie waar veel mogelijk is. Zowel vergaderingen als bedrijfsfeesten of complete beurzen.
Tijdens de Wereldhavendagen is er op zaterdag een speciale excursie naar de fabriek waarin je van alles leert over de plek waar jarenlang koffie en tabak werd gemaakt. 

Floating Farm Rotterdam
De Floating Farm in aanbouw.

Skyshark

Wie wel zin heeft in wat adrenaline moet Skyshark proberen. Je zit in een soort speedboat die eruit ziet als een haai. Hiermee duik je onder water, spring je weer omhoog en draai je vervolgens allerlei rondjes over de waterspiegel. Een achtbaan op het water dus. Ook interessant voor een sensationeel bedrijfsuitje. De haai van Skyshark vaart vrijdag tijdens de Wereldhavendagen de hele dag rond.

Floating Farm

De Floating Farm is een uniek project in aanbouw, namelijk een drijvende zuivelboerderij. Het is de bedoeling dat er eind dit jaar koeien te vinden zijn, dat er zuivelproducten worden gemaakt van hun melk en dat er voedsel voor de koeien wordt geproduceerd. Het doel van het project is namelijk om volledig circulair en zelfvoorzienend te zijn. Een bijzondere locatie om in de gaten te houden dus, zeker omdat de farm straks ook te huur zal zijn als bijzondere evenementenlocatie. Tijdens de Wereldhavendagen kun je op vrijdag en zondag een kijkje nemen op de drijvende boerderij en alles horen over de achtergrond van het project. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.