Discover the finest spaces
Delen

YOUSEUM: Egoboost en evenement in één

Op de gevel van het YOUSEUM staat in enorme blauwe letters ‘YOU’ geschilderd. Bij YOUSEUM draait het namelijk om jou! Grenzend aan de kolkende Amstel, op de Weesperzijde, opende deze wel erg bijzondere locatie haar deuren. YOUSEUM is een museum, experience en een unieke locatie voor jouw volgende evenement. Wij krijgen een kijkje in dit anti-kraakpand dat werd omgetoverd tot surrealistische wereld.

Zodra je een teen over de drempel van YOUSEUM hebt getild draait het om jou – het volledige museum is opgedragen aan jou. Tijdens de tour waan je je even in de wereld van een Hollywood-grootheid. Je wordt belaagd door paparazzi, zwemt in het geld, straalt op tv, niks is te gek. En hoe meer kamers je passeert, hoe meer je je begint af te vragen waarom er nog niet eerder een museum aan jouw persoon gewijd is. Deze gedachtegang voelt aan als die van een narcist met grootheidswaanzin, maar het maakt je niet uit; je mag er wezen!

Say cheese

De kamers waardoor je je voortbeweegt zijn gecreëerd in samenwerking met verschillende kunstenaars, zoals Cathelijne Blok. Er is bijvoorbeeld een spiegelkamer, een kamer vol met goudstaven en een volledig groene hoek. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat al deze achtergronden het erg leuk doen op een kiekje voor het thuisfront. Toch zou YOUSEUM de naam museum niet mogen dragen als er niet meer achter het concept schuil gaat dan een paar Instagram-waardige ruimtes. Tijdens de tour word je steeds geconfronteerd met de relatie die jij hebt met social media. Wat wil je nou eigenlijk bereiken met je online persona? En: hoe hypocriet is het om jezelf te fotograferen op een plek die zo overduidelijk naar exact die drang knipoogt? Het zijn interessante vragen, die aangewakkerd worden naarmate je verder door de creatief vormgegeven ruimtes loopt. Een betere plek om de creatieve geest te laten vloeien is moeilijk denkbaar. Gelukkig biedt YOUSEUM de mogelijkheid om brainstormsessies te organiseren, te midden van de kunst.

Evenementen

Na je rondreis door selfie-wonderland volg je een trap naar boven, terug naar de echte wereld, zo lijkt het. Eenmaal boven blijkt niks minder waar en loop je recht tegen een enorme ballen-zee aan. De ballenbak die middenin de ruimte is geplaatst, is uitgerust met een bar en een schommel. Een unieke plek voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeestje! Rondom de ballenbak is meer dan genoeg plek om tot wel 250 gasten te ontvangen. Maar ook in de eerder genoemde ruimten zijn veel mogelijkheden. Wat denk je van een productlancering waarbij het product in het midden van de spiegelkamer wordt geplaatst? Of een bedrijfsfeest waarbij de grote baas middenin de ballenbak zijn speech ter gehore brengt? Terwijl er boven geborreld wordt kunnen er groepjes begeleid worden naar de kelder. Met deze locatie maak je gegarandeerd indruk.

De toekomst van YOUSEUM is nog onzeker, want wanneer de deuren van deze pop-up zullen sluiten is onbekend. Voor het komende half jaar ben je in ieder geval nog verzekerd van deze bijzondere evenementenlocatie. Doe jezelf een lol en boek deze plek, is goed voor je zelfbeeld.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.