Discover the finest spaces
Delen

RAI Amsterdam strijdt tegen afval

Zero waste ambitie

Op weg naar zero waste organiseerde RAI Amsterdam een sociaal experiment waar door zeventig medewerkers afval werd gescheiden. Op deze manier krijgen de medewerkers inzicht in de waarde van afval en leren ze dat een grote hoeveelheid afval kan dienen als grondstof voor nieuwe producten.

De RAI heeft een zero waste ambitie, wat inhoudt dat al het afval op de juiste manier verwerkt en gescheiden wordt. Tijdens het RAI Zero Waste LAB werd door zeventig medewerkers kantoorafval, evenementenafval en afval uit het bedrijfsrestaurant ontleed. De medewerkers kwamen erachter dat grondstoffen na goed scheiden helemaal geen restafval hoeven te zijn. Uiteindelijk bleef er van het aangeleverde restafval nog maar negen procent echt restafval over. Soorten afval als papier, plastic en GFT zijn veel goedkoper om afgevoerd en verwerkt te worden – het scheiden hiervan kan de RAI jaarlijks ruim 150.000 euro per jaar opleveren.

Koploper in afvalmanager

RAI Amsterdam behoort binnen de congres- en evenementenindustrie tot ‘worlds best class’ als het gaat om afvalmanagement. Sinds 2007 investeert de evenementenlocatie volop in innovatieve oplossingen om het afval efficiënter te managen. Sindsdien zijn er grote stappen gemaakt. Sinds 2012 is met ICOVA met succes een ‘zero waste’ traject afgelegd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.