Discover the finest spaces
Delen

Preview Tulip Inn Amsterdam Airport: de groene oase op Schiphol

Tulip Inn is terug op Schiphol. Op 14 november opent de hotelketen een nieuw driesterrenhotel nabij de luchthaven. Het hotel is ingericht vanuit een groen en duurzaam boetiek interieurconcept. GreaterVenues kreeg alvast een sneak preview in dit gloednieuwe businesshotel, met de bijnaam ‘de groene oase op Schiphol’.

tulip inn

Nieuwe bestemming

Hotel Tulip Inn Amsterdam Airport kreeg een trendy interieur, waarbij de focus duidelijk ligt op groene tinten en natuurlijke patronen. De bar bij binnenkomst heeft een frisse uitstraling, met een moderne inrichting en veel groene planten. De bar en het naastgelegen restaurant grenzen aan een binnenplaatsje, dat met hoge glazen wanden  voor veel daglicht zorgt. Groene wanden, bedekt met planten geven de ruimte een warme sfeer, die scherp contrasteert met de toch wat killere geschiedenis van het gebouw: een voormalig pand van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), waar uitgeprocedeerde asielzoekers en andere illegale vreemdelingen op hun uitzetting wachtten. Vijf jaar geleden verhuisde die dienst naar een andere locatie op Schiphol, waarna dit gebouw leeg kwam te staan.

papegaai

PingProperties ontwikkelde het gebouw en exploiteert nu het hotel, dat onder management staat van Louvre Hotels Group. Het pand werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij de hotelkamers zowel op de begane grond als op de vier bovengelegen verdiepingen liggen. In totaal heeft het hotel 143 kamers, waarin het botanische thema telkens op verrassende wijze terugkomt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.