Discover the finest spaces
Delen

Mercure Hotel Amsterdam City opent Bollywood themakamer

Vorig jaar begon Accor met een nieuw project: My Room By Accor Hotels. Dit project geef werknemers de kans hun passie te delen met de hotelgasten door een eigen kamer te ontwerpen. Mercure Hotel Amsterdam City opent een kamer als resultaat van dit project – met als thema: Bollywood. 

IMG_1513

Op de zeventiende verdieping van het Mercure Hotel Amsterdam City vind je de ‘Bollywood-kamer’ – ontworpen door Johnny Jagroep, die in het hotel werkt als Group Events Coördinator. Opgegroeid met Bollywood films en muziek is dit een belangrijk onderdeel van zijn levengeworden. Deze grote passie is de reden dat Johnny uitgekozen werd om de kamer te ontwerpen en zo zijn passie te delen met de gasten van het hotel.

Een totaal andere kamer

Ad Hoondert, General Manager Mercure Hotel Amsterdam City: “Het is toch wel apart dat je in een hotel waar alle kamers hetzelfde zijn een totaal andere kamer gaat tegenkomen. Als je in deze kamer komt waan je je in een hele andere wereld, je waant je op vakantie. Dit heeft Johnny in dit hotel mogelijk gemaakt. Bij ons was het belangrijk dat iemand gekozen werd met een grote passie. Johnny danst en leeft Bollywood, hij komt uit een gezin waar dit altijd ontzettend belangrijk is geweest. Vandaar dat wij voor hem gekozen hebben.”

IMG_1503

Tussen alle witte hotelkamerdeuren valt de kleurrijke deur van de Bollywood-kamer direct op. Op de deur staan onder andere het Ohm-teken, een belangrijk teken uit het Hindoeïsme, en een lotusbloem geschilderd. Als je door de deur loopt word je begroet met de in vrolijke kleuren geschreven tekst: namasté, wat zich vertaalt naar ‘ik buig voor jou’. Op de kamer staat een platenspeler met een aantal oldschool Bollywood-platen.

Johnny: ”Waar ik bij Bollywood aan denk is een bepaalde sfeer, een bepaald gevoel. Het doel was om dat gevoel te geven van het moment dat je binnenkomt, totdat je weggaat. Elke keer dat er een gast boekt zal ik ze verwelkomen en zullen de platen al draaien, zodat de sfeer gelijk is neergezet en de bezoekers meteen een ervaring hebben op het moment dat ze binnenkomen. ”

My Room in andere vestigingen

Dit is niet het eerste resultaat van het project. In andere vestigingen van Accor hebben ook al een aantal werknemers hun eigen kamer ontworpen. Zo is er een vestiging waar de hobby van een werknemer kanoën is. Daar hebben ze een hotelkamer waar een kano aan het plafond hangt. In een andere vestiging is een van de hotelkamers half omgebouwd tot bibliotheek door iemand die heel erg van lezen houdt.

IMG_1505

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.