Discover the finest spaces
Delen

In beeld: Amsterdam Light Festival van start

De vijfde editie van het Amsterdam Light Festival is van start gegaan. Vanaf 1 december is de hoofdstad zeven weken het canvas voor nieuwe kunst en lichtkunstwerken. Vaar door de grachten langs de bijzondere lichtinstallaties, die Amsterdam op een hele andere manier laten zien.

Lichtontwerpers vanuit alle hoeken van de wereld laten hun creaties zeven weken lang zien in, boven, en naast de grachten. Het thema van deze editie is ‘A view of Amsterdam’: de kunstenaars beelden hun kijk op de stad af in imposante lichtsculpturen. Greater Venues selecteerde vier spraakmakende lichtinstallaties te zien tijdens Amsterdam Light Festival 2016.

ARCO, Oosterdok

ARCO

ARCO is een boogvormige sluier die gevuld wordt met licht en projecties. Kunstenares Teresa Mar uit Oostenrijk heeft een abstracte compositie van gedachten en momenten gemaakt, allemaal gekoppeld aan Amsterdam. Mar heeft haar perspectieven in een digitale projectie samengevoegd; fragmenten van geluk, liefde en het dagelijkse leven in de Nederlandse hoofdstad.

The Lace, Herengracht

Amsterdam Light Festival 2016 - The Lace - Choi & Shine Architects - Copyright Janus van den Eijnden (10)

The Lace is vormgegeven als een traditioneel Hollands kanten kapje. Het kunstwerk symboliseert hiermee de verwevenheid van Amsterdam: de verschillende mensen en culturen, de infrastructuur en de verwevenheid tussen het historische en het hedendaagse Amsterdam. Het ontwerp komt van het architectenbureau Choi+Shine Architects.

15000 and more, Brouwersgracht

Amsterdam Light Festival 2016 - 15000 and more - Studio Klus - Copyright Janus van den Eijnden (31)

De naam van 15000 and more komt van het feit dat er jaarlijks(!) 15000 fietsen uit de grachten worden gevist. Studio Klus heeft vanuit dit oogpunt drie fietsen bekleed met tl-buizen en langs de rand van de gracht gehangen. Het kunstwerk herinnert ons aan de Nederlandse fietscultuur en de stadse cultuur die bij Amsterdam hoort.

Welcome to my home (town), Herengracht

Amsterdam Light Festival 2016 - Welcome to my home (town) - Lighting Design Academy - Copyright Janus van den Eijnden (89)

Welcome to my home(town) is een ontwerp van de Lighting Design Acedemy. Een optische illusie die in eerste instantie een huis in driedimensionaal perspectief lijkt. Vanuit een andere invalshoek is te zien dat de huizen toch echt tweedimensionaal zijn. Het beeld laat de inwoners en bezoekers afvragen hoe ze het beeld en het wezen van de stad kunnen veranderen, hoe miniem de verandering ook is.

Net als voorgaande jaren bieden een groot aantal rondvaartmaatschappijen speciale pakketten en routes aan voor het festival. Deze arrangementen komen in de meeste gevallen met bijvoorbeeld een lekker diner of een warme glühwein, en zijn geheel privé te boeken. Een bijzondere manier om met collega’s of partners Amsterdam op een heel andere wijze te ontdekken!

Ook nog op zoek naar een leuke locatie om het Amsterdam Light Festival vanuit te ervaren? Eerder stelde Greater Venues dit lijstje samen van locaties in hartje Amsterdam!

[Foto’s: Janus van den Eijnden]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.