Discover the finest spaces
Delen

Hotel Casa 400 ondergaat naamsverandering

Hotel Casa 400, Nederlands eerste studentenhotel, gaat verder onder de naam Hotel Casa Amsterdam. Naast een nieuwe naam krijgt de huisstijl van het hotel een complete make-over. Eerder dit jaar opende het hotel een nieuw dakterras: NEST.

Directeur Hans Vugts: “We hebben een rijke geschiedenis en traditie en daar hoort een sterk merk bij. De nieuwe visuele identiteit is het kader waarin de verhalen van Casa zichtbaar worden.”

Het verhaal van Casa begint bij vier studenten met een missie. Eind jaren ’50 werd Casa opgericht met het doel de woningnood onder studenten op te lossen. Het is een studentenhotel waar studenten tot op de dag van vandaag betaalbare huisvesting vinden. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten wordt de huisvesting goedkoop gehouden.

NEST

Afgelopen zomer opende het dakterras NEST op het dak van het hotel. Op het terras zit je tussen vier tuinen waar groenten, kruiden en specerijen verbouwd worden. De producten uit de tuin worden in de keuken gebruikt als ingrediënten en aan de bar worden ze verwerkt in de cocktails. Het dakterras is in de wintermaanden gesloten. Zodra de zon weer volop gaat schijnen wordt NEST weer opgebouwd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.