Discover the finest spaces
Delen

Hightech startup-dorp Startup Village nieuwe plek voor evenementen

Contact maken met startups

Amsterdam is een startup-dorp en evenementenlocatie rijker: Startup Village – opgericht in het Amsterdam Science Park. Het is een plek waar innovatieve hightech en wetenschappelijk gerichte startups samenwerken om hun ideeën om te zetten in producten. Hoewel de officiële opening van het hele dorp en de eventruimte begin 2017 is, zijn de eerste drie ondernemers er al ingetrokken.

Startup Village

Startup Village is een initiatief van Amsterdam Science Park, ACE Venture lab en UvA Holding. Deze partijen willen ondernemers helpen wetenschappelijke ideeën te ontwikkelen tot commerciële producten. Dit doen ze door de ondernemers een werkplek en laboratoria te bieden voor allerlei concepten. De Startup Village is met de intrek van drie startups officieel geopend.

Startup Village

Community Manager van ACE Venture lab, Jasmijn van Houten: “Het is een locatie voor startups in de hightech branche. Het startup-dorp bestaat uit zeecontainers die de ondernemers naar eigen wens inrichten. Daarnaast zijn er ook gedeelde co-work spaces. Dit is een plek waar samengewerkt wordt met de andere ondernemingen en waar de huurders hun netwerk kunnen verbreden.”

Universitair incubator ACE Venture lab verzorgt voor de ondernemers coaching, helpt de ondernemingen op te starten en hun product te ontwikkelen. De faciliteiten en het netwerk worden geregeld door Amsterdam Science Park. Door een bedrijf hier te starten hebben de ondernemers toegang tot een groot netwerk van bedrijven. Dit kunnen mede-startups zijn, maar ook grote multinationals. Dit biedt een goede kans voor de beginnende bedrijven om door te breken in het bedrijfsleven.

161019 Startup Village ontwerpplan

Events

Het openingsevent van Startup Village vindt plaats in de lente van 2017. Er opent dan ook een nieuwe evenementenlocatie. Waar het mogelijk is te vergaderen en lezingen en workshops te geven voor 100 tot 150 man. Jasmijn: “Bedrijven kunnen hier in contact komen met de startups uit het ‘dorp’. Zo krijgen de startups hier de kans om voor grote bedrijven te pitchen en krijgen de bedrijven de kans om te kijken wat voor hun interessant is.”

De komende maanden zal het aantal beginnende bedrijven nog flink groeien. De verwachting is dat er bij het grote openingsevent begin 2017 vijfentwintig startups gevestigd zijn in deze kleurrijke container community.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.