Discover the finest spaces
Delen

Grand Départ van start in Spoorwegmuseum Utrecht

Het startschot van De Grand Départ is deze week al gegeven in het Spoorwegmuseum Utrecht. Ruim 1200 vrijwilligers verzamelden daar voor de instructies.

Over een week trappen de wielrenners van de Tour de France hun eerste meters weg door ons eigen Utrecht. De stad verwacht op de zaterdag alleen al 800.000 bezoekers. Maar wie moet die 800.000 bezoekers straks in goede banen leiden? Juist, de vrijwilligers. 2.500 vrijwilligers – tourmakers, zoals ze worden genoemd – verzorgen de hospitality, veiligheid en techniek. Deze week kwam een groot deel daarvan bijeen in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

In totaal 1200 vrijwilligers kregen instructies en hun kleding uitgereikt. Daarnaast konden ze meteen de wielertentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’ bekijken, waarin de prestaties van de Nederlandse renners tussen 1936 en nu worden belicht.

Franse sferen

De treinen waren aan de kant gerangeerd om plaats te maken voor de 1200 koppige ploeg. De grote museumhal bood genoeg plaats. Cateraar Vermaat verzorgde een diner in Franse sferen met op het menu Boeuf Bourgignon en Coq au Vin.

Burgemeester Jan van Zanen sprak de vrijwilligers toe vanaf het podium, Tourdirecteur Christian Prudhomme deed dat vanaf het grote videoscherm. Met een modeshow werd de kleding van de vrijwilligers getoond, die ze na afloop van het officiële programma konden ophalen en passen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.