Discover the finest spaces
Delen

Gouden Green Key voor duurzame Amsterdam Arena

De duurzaamheidsmaatregelen van de Amsterdam ArenA zijn met goud bekroond: het stadion heeft een gouden Green Key-certificaat ontvangen, het hoogst haalbare internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. |

Hoogst haalbare
Bedrijven met een Green Key-certificaat laten zien dat zij voldoen aan strenge normen als het gaat om energie, vervoersmanagement, waterverbruik, catering, schoonmaak en afval. De Green Key kent verplichte maatregelen, die een organisatie ten minste moet treffen om het keurmerk te verdienen. Extra maatregelen bepalen vervolgens het niveau van het certificaat: brons, zilver of goud. Door de grote hoeveelheid aan duurzame maatregelen heeft de Amsterdam ArenA de hoogst haalbare, gouden Green Key behaald.

“De ArenA streeft ernaar om in 2015 per saldo energie-klimaatneutraal te zijn.”

 

Stadswarmte en Ouderkerkerplas
De ArenA, het grootste stadion van Nederland, streeft ernaar om in 2015 per saldo energie-klimaatneutraal te zijn. Zo zijn er onlangs zo’n 4.200 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, wordt er verwarmd met stadswarmte, gekoeld met water uit de Ouderkerkerplas en neemt het stadion Nederlandse windenergie af. Het energiezuinige hoofdgebouw is voorzien van een hypermodern gebouwbeheersysteem en de voor tachtig procent uit led’s bestaande verlichting werkt deels via bewegingssensoren. Tot slot streeft de ArenA naar minder watergebruik, een gereduceerde afvalberg en gescheiden afvalvervoer.

Green Key in Nederland
Green Key is een internationaal label. Wereldwijd zijn er ruim 2600 Green Key accommodaties, in Nederland zijn er dat ruim 600. De Nederlandse Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) behandelt de aanvragen en kent de keurmerken toe. De Amsterdam ArenA heeft het keurmerk voor een jaar ontvangen. Volgend jaar controleert de Stichting KMVK of het keurmerk nog steeds verdiend is.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.