Discover the finest spaces
Delen

Glasgow heeft veel te bieden voor de zakenreiziger die van luxe houdt

Officieel hoort Schotland bij het Verenigd Koninkrijk, maar het land wordt liever behandeld als een soevereine staat. Soeverein of niet, dat Schotland upcoming is, is in ieder geval een feit. Glasgow is de grootste stad van Schotland en een bron van cultuur, hotels, festivals en goede restaurants. En met de komst van een aantal gloednieuwe evenementenlocaties is Glasgow niet alleen een goede plek voor een stedentrip, maar ook voor een zakenreis!

01. CitizenM Glasgow

Dit hotel past helemaal bij de tijd van nu. Inchecken werkt door middel van een elektronische kiosk waar je op dezelfde manier als hoe je een vliegtuigstoel selecteert nu je kamer kan uitkiezen. Op allerlei manieren wordt hier met technologie gespeeld, maar telkens in een strak jasje. Er zijn ook meeting rooms die van alle luxe zijn voorzien. Deze ruimtes zijn geschikt voor twee tot zestien personen. Mooi meegenomen: de kamerprijzen beginnen al bij 49 pond per nacht.

02. The SSE Hydro

The SSE Hydro: een zeer dynamische naam die past bij een zeer dynamische evenementenlocatie. Gloednieuw (geopend op 30 september 2013) en van behoorlijk formaat: hier kunnen zittend 12.000 en staand 13.000 mensen terecht. Het stadion wordt vooral gebruikt voor grote concerten, maar kan ook worden gehuurd voor andere evenementen. Wel even zorgen dat u een evenement van formaat heeft, anders heeft u waarschijnlijk een paar vierkante meter aan ruimte over.

03. Hotel Malmaison 

Ooit een kerk, nu een hotel met vele mogelijkheden voor meetings en events. Er zijn twee evenementenruimtes: Mal One en Mal Two. In Mal One passen bijvoorbeeld in theatersetting 45 mensen, maar het is ook mogelijk om een drinkreceptie te doen met zestig man, of een vergaderruimte set-up voor 22 man. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor privé diners. Bovendien zijn de hotelkamers ruim en van alle luxe voorzien.

04. Brian Maule 

Dit restaurant verschijnt op vele lijstjes van beste restaurants in Glasgow. Hier wordt Schots eten met een Franse touch geserveerd. Er zijn drie privé dining rooms, die discreet gelegen zijn onder het restaurant. De kleinste is geschikt voor veertien personen en de grootste voor 22. De ruimtes kunnen overigens ook gecombineerd worden tot één grote ruimte (tot zestig man). De privé ruimtes hebben speciale ingangen en zelfs een eigen keuken.

05. Old Fruitmarket 

Te midden van het culturele geweld van de buurt Merchan’t City ligt the Old Fruitmarket, een locatie die dankzij de vele authentieke kenmerken sfeer uitademt. De markt kan tot van alles worden omgetoverd – van conferentie tot receptie. Geschikt voor ongeveer 400-600 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.