Discover the finest spaces
Delen

Gevangenis Schutterswei Alkmaar wordt luxe hotel

De voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar krijgt een nieuw leven als luxueus hotel. GTP Vastgoed Ontwikkeling, dat het gebouw van de gemeente overnam, gaat de uitdaging aan om het voormalige bewaarhuis tot een luxueus hotel te transformeren met behoud van de ‘Bajesuitstraling’.

Volgens het plan zal het hotel worden voorzien van zo’n negentig kamers, diverse vergaderzalen, een restaurant, café en een fitnessruimte. “In principe is het pand ooit als hotel gebouwd, alleen zaten er mensen die iets slechts hadden gedaan”, vertelt Jerry Breg van GPD. “Nu moeten we dat zien om te bouwen tot een plek waar mensen vrijwillig naartoe gaan. De beleving zal veranderen, maar we willen dat de historie van dit pand zichtbaar blijft.”

IMG_9501

Schutterswei werd in 1884 door het Rijk gebouwd als gevangenis. Het gebouw is verborgen in het groen van de Alkmaarderhout. De muur om het complex gaat gedeeltelijk weg. GTP is van plan om het pand van binnen geheel te strippen, maar de ’bajes-uitstraling’ wel in ere te houden op een subtiele wijze. “Het is natuurlijk een speciale plek. De huidige cellen zijn voor een hotelkamer te klein. Voor een fatsoenlijke kamer moet je er twee of drie samenvoegen.” Het hotel moet eind 2017 de deuren openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.