Discover the finest spaces
Delen

Getransformeerde Kerk Oostelbeers opent als evenementenlocatie

Een monumentale kerk ombouwen naar een dorpshuis en evenementenlocatie, in het Noord-Brabantse Oostelbeers werd het deze zomer gedaan. Na ruim drie jaar overleggen, plannen en renoveren opende de nieuwe locatie Kerk Oostelbeers haar deuren. De kerk is volledig gerestaureerd, werd voorzien van alle voorzieningen die een moderne evenementenlocatie nodig heeft en kreeg bovendien een gloednieuwe serre. 

Het initiatief voor Kerk Oostelbeers kwam vanuit eigenaar Stichting Dorpshuis Oostelbeers, de organisatie die zich inzet voor de restauratie van het kerkgebouw in de gemeente. De exploitatie van het pand wordt gedaan door Erik Haenen en Alwin Houwing. Erik Haenen vertelt wat er zakelijk mogelijk is: “We kunnen een compleet seminar organiseren tot aan 350 personen, en verzorgen dan alles, inclusief techniek en eten. De warme, authentieke sfeer in de kerk spreekt voor zichzelf. Als locatie is dit uniek in de regio. Gasten kunnen verder bij ons terecht voor vergaderingen, presentaties, netwerksessies of borrels. Er is ruimte voor feesten tot 850 personen!”

Dorpshuis

Voor het dorpshuis is de kerk aan een zijde opengebroken, waarna een serre het gebouw in is ‘geschoven’. “Daarnaast hebben we een nieuwe vloer gestort waaronder zowel verwarming als het complete leidingwerk loopt. De muren zijn geïsoleerd, het glas en lood heeft voorzetglas gekregen en alle kerkbanken zijn hergebruikt voor onze bars, tafels en podium.” De evenementenlocatie is nu elke dag geopend voor de reguliere gasten en zakelijke bijeenkomsten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.