Discover the finest spaces
Delen

Gent: Historische locaties met een modern sausje

Hoe fijn het ook is om ver de oceaan over te vliegen op zoek naar geweldige steden, we kunnen niet ontkennen dat Europa zelf ook zeer veel charme heeft. Soms hoeven we niet ver te gaan om pareltjes tegen te komen. De prachtige locaties in Gent, vaak met een historisch tintje, bewijzen dat. Wij selecteerden alvast vijf top bestemmingen in Gent voor uw MICE-trip of een dagje teambuilding niet ver voorbij de Hollandse grens.

01. Sandton Grand Hotel Reylof

Dit grote hotel (158 kamers) in een 18e-eeuw gebouw is vooral bijzonder om haar ligging. Het is gelegen op slechts 750 meter van het Belfort, een 95-meter hoge belforttoren die onderdeel uitmaakt van de beroemde torenrij in Gent. Ook niet verkeerd: er is een wellnescentrum in het voormalig koetshuis en het hotel beschikt over een gigantische binnentuin met vele zitplekken en terrassen. Mocht u het hotel zo mooi vinden dat u de deur niet uit wilt, is dat niet erg, want het Sandton heeft ook verschillende vergaderruimtes.

02. Atelier Plus

Voor een vergadering kunt u hier terecht, maar u kunt ook wat spannenders proberen bij Atelier Plus. In de Middeleeuwse kelder kunt samen met uw collega’s een van de zalige workshops proberen, waarin de chocoladeworkshop van Hendrik Mesuere, chocolatier van origine, het pareltje is. Vanaf tien personen kunt u de ins en outs leren van het maken van de perfecte chocoladetruffel en het temperen van het bruine goedje. Later gaat u dit opeten onder het genot van een drankje. Team spirit gegarandeerd!

03. Belga Queen

Gent kent talloze gezellige restaurants, brasseries en barretjes, maar qua bijzonderheid stijgt Belga Queen er toch wel bovenuit. Vanaf de lunch kunt u hier genieten van de prachtige historische hal waar gastronomie een zeer belangrijke rol speelt. Bovendien kunt u hier avondeten. Voor groepen is dit de perfecte plek, er worden ook speciale menu’s aangeboden voor groepen vanaf tien personen. En na het avondeten kunt u de trap afdalen naar de nachtclub.

04. De Oude Vismijn

Te midden van het historische centrum van Gent, in een gebouw dat al ruim vijftien jaar leeg stond, is onlangs de brasserie De Oude Vismijn geopend. Bij deze brasserie horen ook twee evenementenruimtes: De Lieve en De Markt. In de Markt kunnen in receptie-opstelling wel 850 personen, De Lieve is wat knusser en kan 200 mensen huisvesten.

Bronnen voor afbeeldingen

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.