Discover the finest spaces
Delen

Fries Museum verdubbelt aantal bezoekers in 2014

Na de verhuizing van het Fries Museum in Leeuwarden is het jaarlijkse bezoekersaantal fors gestegen. In 2014 kwamen er 110.000 mensen naar het museum aan het Zaailand, een verdubbeling ten opzichte van de oude situatie aan de Turfmarkt.

60% van ‘buitenaf’
Na de opening in september 2013 door koningin Máxima bezochten ruim 174.000 mensen het ‘nieuwe’ museum in de Friese hoofdstad. Van alle bezoekers kwam ongeveer 60 procent van buiten Friesland.

“In 2014 kwamen er 110.000 mensen naar het museum aan het Zaailand, een verdubbeling ten opzichte van de oude situatie aan de Turfmarkt.”

 

Evenementenlocatie
Naast uiteenlopende exposities is het Fries Museum ook een geschikte evenementenlocatie. Voor presentaties, luxe diners, privé rondleidingen of vergaderingen op locatie kunnen kleine en grote gezelschappen in de verschillende zalen van het museum terecht. Daarnaast biedt Café Thús cateringmogelijkheden met duurzame Friese streekproducten. Het museum is centraal gelegen in het hart van Leeuwarden en beschikt over een ondergelegen parkeergarage.

[Foto: Fries Museum]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.