Discover the finest spaces
Delen

Fotoboek: Lancering Edel Events in Het Sieraad Amsterdam

Het Amsterdamse Edel Events organiseerde een spectaculaire lanceringsshow in thuisbasis Het Sieraad. Het monumentale pand in Amsterdam West werd de afgelopen jaren vernieuwd. Naast restaurant Edel in hetzelfde pand zijn nu ook de andere ruimtes in bezit van Edel Amsterdam. Daarbij vierde Edel de lancering van haar eigen eventbureau: Edel Events. Tijdens de lancering kregen gasten de vier ruimtes van Het Sieraad in hun volle pracht zien. Een fotoalbum voor wie het gemist heeft of wie er nog even van wil nagenieten!

Het Sieraad 7

De gasten kwamen Het Sieraad binnen in de ruimte Het Timmerlokaal, een flexibele en multifunctionele ruimte. Vroeger stonden hier de jongens van de 4e Ambachtschool in hun werkpakken aan zes lange bankwerktafels te frezen, slijpen, schaven, boren en zagen. Het lokaal wordt nu veel gebruikt voor brainstorms, meetings, workshops en als break-out-zaal bij congressen. De wanden van de ruimte zijn toepasselijk betimmerd met hout.

Het Atrium

Het Sieraad 8

De tour gaat verder via Het Atrium, de imposante binnenplaats van het pand met een spectaculaire zestien meter hoge glazen overkapping. De ruimte was vroeger de ontmoetingsplaats voor scholieren. Tegenwoordig dient het overkapte binnenterras als centrale ruimte voor symposia en beurzen, maar ook voor diners en concerten. Edel Events demonstreerde de mogelijkheden van Het Atrium met een spectaculaire tissue act.

De Plaatwerkerij

Het Sieraad 2

In de Plaatwerkerij werden leerlingen klaargestoomd voor metaalbewerking. Ze maakten hier kolenemmers, kachelpijpen, vuilnisemmers en andere producten voor dagelijks gebruik. Nu wordt het veel gebruikt als creatieve vergaderruimte, voor presentaties, workshops en feesten. Tijdens de tour was de ruimte fraai ingericht als nachtclub, inclusief een prachtig optreden van een zangeres.

De Smederij

E_ZAAL_HR_038

Als laatste ruimte van de tour werd de Smederij aangedaan, een mooie en lichte zaal met uitzicht op het water. Hier leerde men vroeger gereedschap te vervaardigen, zoals een smeedhamer en warmbeitel. De smidsvuren en aambeelden zijn vandaag de dag vervangen door een mooie lichte houten vloer en stijlvolle designlampen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.