Discover the finest spaces
Delen

FloriWorld Aalsmeer sluit haar deuren voor zakelijke events

Experience Centre FloriWorld in Aalsmeer is vanaf donderdag 1 december per direct gesloten voor zakelijke evenementen. De visuele experience waarbij bezoekers de magie van echte en virtuele bloemen en planten beleven opende tijdens corona en was sinds kort ook open voor zakelijke meetings en events. Ook de experience heeft haar deuren moeten sluiten. 

De sluiting heeft vooral te maken met het tegenvallen van de toeristische bezoekersaantallen. De locatie hoopte op honderdduizenden bezoekers, maar dat bleef bij enkele duizenden bezoekers. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne worden als oorzaken genoemd. De exploitatieovereenkomst tussen de bloemen- en plantenattractie en exploitant DEX Aalsmeer is beëindigd.

FloriWorld Aalsmeer

Zakelijke evenementen bij FloriWorld

Op de vijfde verdieping van FloriWorld bevindt zich een grote zaal en break-out room die gebruikt werd voor allerlei soorten zakelijke meetings en events. Ook restaurant Bloom en de experience waren een mooie mogelijkheid om zakelijke bijeenkomsten een extra dimensie te geven. Floris Olthof, directeur van FloriWorld, benadrukt dat de sluiting niet het einde van de locatie hoeft te betekenen. Hij laat weten dat experts gaan kijken of de bloemenattractie toch levensvatbaar kan worden gemaakt. “Zo is de Nederlandse en Europese markt nog niet geheel verkend. Uiteindelijk zal uit onderzoek moeten blijken in welke vorm er verder wordt gegaan met FloriWorld”, aldus Olthof.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.