Discover the finest spaces
Delen

Felix Meritis jaar langer open voor zakelijke verhuur

Een venue in hartje Amsterdam met een ontzettend rijke geschiedenis en een adembenemende vibe. Dat is Felix Meritis. Al sinds 1788 een icoon aan de Keizersgracht en een ontmoetingsplek voor diverse events, kunst en cultuur. Zelfs na bijna 230 jaar is de locatie niet stoffig of oubollig te noemen, maar heeft het een aantrekkingskracht op (internationale) merken, zoals Red Bull, Gemeente Amsterdam, G-star en Amsterdam Dance Event.

“Het sales & events team heet de markt welkom om nu nog haar kans te pakken en gebruik te maken van het oorspronkelijke Felix Meritis, voordat het pand letterlijk in de steigers gaat”

Nog een heel jaar beschikbaar

Ook in 2016 blijft Felix Meritis, onder de naam Felix in de Steigers, het gehele jaar beschikbaar voor (zakelijke) events, congressen en bijeenkomsten. Aan het begin van 2017 zullen de bouwvakkers hun intrede doen, gaan heuse steigers tegen de markante gevel en worden de grote houten entreedeuren voor ongeveer een jaar gesloten. Alles ten behoeve van een grootse renovatie zodat het ‘Huis der Verlichting’ vanaf 2018 de zakelijke markt en het publiek weer kan ontvangen voor diverse doeleinden.

Zeven ruimtes, voor ieder wat wils

De Neoclassicistische façade van Felix Meritis doet misschien anders verwachten, maar het markante pand heeft veel verborgen parels die zelfs reiken tot aan de Prinsengracht. De zeven ruimtes die voor verhuur beschikbaar zijn, hebben allen een eigen identiteit, een eigen sfeer. Zodat er voor elk event een geschikte ruimte aanwezig is, passend bij het DNA van het bedrijf.

Denk aan de karakteristieke Zuilenzaal, die zeer geschikt is voor debatten, presentaties en congressen. Of de Concertzaal – ooit een geliefde plek van Napoleon Bonaparte – die bedrijfsfeesten en presentaties naar een heel ander niveau tilt. Hetzelfde geldt voor de daarboven gelegen intiemere Shaffyzaal die zijn naam dankt aan Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge. Zij waren er in de jaren ’60 dagelijks te vinden. Als letterlijke kroon op de locatie is zelfs het dakterras, met adembenemend uitzicht over de hele stad, beschikbaar voor verhuur. Een zeer inspirerende plek voor een brainstorm, vergadering of een intieme borrel.  

Compleet: van de magische entree tot aan catering in eigen huis

Een monumentaal gebouw aan de grachtengordel van Amsterdam met een indrukwekkende geschiedenis en een bestaansrecht dat altijd samenhing met ontmoetingen. Een ontdekkingstocht op zich, waar een ieder een geschikte ruimte voor zijn event zal vinden. Zelfs de trappenstelsels worden ingezet voor fotoshoots vanwege het rauwe karakter en de charmante sfeer. Er is voor de opdrachtgever aan alles gedacht: van de magische entree tot aan passende catering uit eigen huis of van toeleveranciers. Een complete locatie waar alleen nog het event in plaats hoeft te vinden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.