Discover the finest spaces
Delen

Fantastisch voetbal én een betere toekomst: Amsterdam ArenA creëert positieve legacy in Brazilië

FIFA Secretaris Generaal Jerôme Valcke was ook aanwezig bij de officiële opening door president Dilma van Brazilië, waar eveneens alle medewerkers die aan het station gewerkt hebben exclusief, samen met hun familie, de show mochten bijwonen. Op zondag 26 januari wordt het stadion opengesteld voor het algemene publiek. De twee vaste bespelers van het stadion, ABC en América, spelen dan een competitiewedstrijd in het stadion. De eerste FIFA 2014 World Cup wedstrijd in Arena das Dunas wordt gespeeld op 13 juni tussen Mexico en Kameroen. 

Intensief betrokken
Sinds 2011 is de Amsterdam ArenA intensief betrokken bij het ontwerp, de constructie en de operatie van de nieuwe multifunctionele arena in Natal. Aangezien Arena das Dunas en Amsterdam ArenA zich bewust zijn van de impact die de bouw van een stadion heeft op de nabij gelegen gebieden, vinden ze het belangrijk een positieve nalatenschap te creëren. Een voorbeeld hiervan is het project ‘GOLS PARA UMA VIDA MELHOR – DANDO OPPORTUNIDADE A JOVENS EM RISCO‘ – (vrij vertaald: doelen voor een beter leven – een kans geven aan jeugd die risico loopt), waarin kansarme jongeren onderwijs hebben gekregen met het doel ze betere kansen te geven op de arbeidsmarkt.

Training kansarme jongeren
In de afgelopen maanden hebben meer dan 450 stewards een stewards training ondergaan, gebaseerd op een internationale standaard die is ontwikkeld door Amsterdam ArenA. Binnen deze groep stewards hebben 146 kansarme jongeren het project, dat werd gecoördineerd door Plan, afgerond. Deze jongeren gaan samen met de andere 300 geselecteerde en getrainde stewards werken tijdens evenementen in het nieuwe stadion. Na succesvol te hebben gewerkt als steward krijgen ze nog een professioneel trainingsprogramma om ze klaar te stomen voor een voltijd
baan in de maatschappij.

Een stadion voor fantastisch voetbal dat als motor fungeert om levens van mensen te verbeteren.

 

Lange termijn samenwerking
Directeur van Arena das Dunas, Charles Maia: “Ik ben zeer tevreden over de lange-termijn samenwerking met de Amsterdam ArenA. Arena das Dunas is zich bewust van zijn sociale verantwoordelijkheid. Ik ben blij met de positie die we innemen in de lokale maatschappij door het uitreiken van een handvat aan de jongeren die net aan hun professionele carrière beginnen”. Henk Markerink, directeur van de Amsterdam ArenA blikt terug op de prestaties: “We zijn trots op het feit dat we, samen met alle andere betrokken partijen, een stadion hebben gecreëerd voor fantastisch voetbal en evenementen en dat als motor kan fungeren om de levens van mensen op een continue basis te verbeteren in de vele jaren die komen”.   

‘Doelen voor een beter leven’
Het project ‘Doelen voor een beter leven’ was een initiatief van OAS Arenas, Plan Brazilië, Amsterdam ArenA, AkzoNobel, VSO en Randstad. De deelnemers hebben lessen gevolgd aan de ‘business school’ van Arena das Dunas. De training bestond uit twee delen: eerst heeft Plan Brazilië de jongeren ’basic life skills’ onderwezen, zoals zelfbewustzijn, empathie, interpersoonlijke relaties en assertieve communicatie. Het tweede gedeelte van de cursus, gegeven door Amsterdam ArenA International en Arena das Dunas, spitste zich toe op de dynamische taken die stewards uit moeten voeren tijdens voetbalwedstrijden, grote evenementen en concerten.

Nalatenschap
Annette Trompeter, directeur van Plan Brazilië: “Met dit project werken we samen aan de nalatenschap van het wereldkampioenschap voetbal door deuren te openen voor deze jonge mensen en hun levens te veranderen, doordat zij hun talenten tot wasdom kunnen laten komen en reële kansen krijgen”.

Foto: Arena das Dunas | OAS arenas

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.