Discover the finest spaces
Delen

EYE Filmmuseum zet zich in voor duurzame gebiedsontwikkeling

EYE Amsterdam zet zich de komende jaren in voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks in Amsterdam-Noord. Al bij de bouw van het museum werd er gelet op het gebruik van duurzame energievoorzieningen. Nu verbreedt de focus zich van alleen het museum ook naar de directe omgeving.

EYE Filmmuseum

De komende twee jaar is ENGIE Nederland de hoofdsponsor van EYE. De energieleverancier en technische dienstverleners zullen zich samen met EYE Filmmuseum inzetten voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks en omgeving.

“Al voor de opening van het museumgebouw in Amsterdam-Noord werkten we nauw samen met ENGIE op het gebied van duurzame energievoorzieningen,” vertelt Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum. “Dat doen we sinds kort ook in het vorig jaar geopende EYE Collectiecentrum, vlakbij het museumgebouw. Het hoofdsponsorschap is een kroon op onze relatie en stimuleert ons om in de toekomst de focus te leggen op innovatieve projecten rond energievoorzieningen in onze directe omgeving.”

Nieuwe hoofdsponsor

Voor de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord, waar het EYE Filmmuseum staat, realiseerde ENGIE de duurzame energievoorziening. Het energiebedrijf wil zich ook in de toekomst inzetten voor verdere verduurzaming van het museumgebouw van EYE.

Bart-Jan Freriks, directeur Services West vertelt: “EYE kiest zeer bewust voor duurzaam en dat past perfect bij onze visie. ENGIE levert slimme technische energieoplossingen die met de inzet van energiebronnen leiden tot wijken waarin de energie vrijwel 100% duurzaam wordt opgewekt. In Amsterdam past ENGIE haar duurzame energieoplossingen al op meerdere plaatsen toe. Door duurzaamheid richting te geven kunnen we samen met onze klanten de energietransitie waarmaken. ENGIE waardeert de inspanningen van EYE voor het beheer, behoud en digitalisering van de filmgeschiedenis en ondersteunt de inzet van het museum aan duurzaam cultuurbehoud.”

Eye Filmmuseum

EYE Filmmuseum

EYE is het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ en beheert in het EYE Collectiemuseum meer dan 40000 films uit alle genres. De collectie bestaat uit een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Daarnaast is het Filmmuseum ook een evenementenlocatie met vier filmzalen en zes sub-ruimtes. Eens per maand is het mogelijk om het hele museum af te huren voor een grootschalig evenement.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.