Discover the finest spaces
Delen

Expo Haarlemmermeer wordt hart van uitzendingen EK 2020

Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen wordt in 2020 het hart van de uitzendingen van het Europees kampioenschap voetbal (Euro 2020). Het International Broadcast Centre (IBC) trekt er namelijk vier maanden lang in en dat betekent dat alle beelden vanuit de twaalf Europese voetbalstadions waar de 51 wedstrijden worden gespeeld in de Expo samenkomen en weer worden verzonden naar de tv zenders die het EK mogen uitzenden. “We zijn ontzettend trots”, aldus Jeroen Dona, directeur Beurzen en Evenementen bij Libéma (eigenaar van Expo Haarlemmermeer).

De UEFA koos Expo Haarlemmermeer vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en de steden Amsterdam en Haarlem. Wanneer het IBC er in maart 2020 in trekt, komen er namelijk zo’n duizend mensen over de vloer die ook allemaal een hotel in de buurt nodig hebben. Dona: “Bij het maken van de keuze is onze evenementenlocatie, die volledig van glas is en daardoor zorgt voor een prettig binnen- en buitengevoel, doorslaggevend geweest.”

Expo Haarlemmermeer
Expo Haarlemmermeer beslaat een oppervlakte van 24.000 vierkante meter. Beeld: Expo Haarlemmermeer

Expo Haarlemmermeer

In het IBC, dat in 2020 naar Expo Haarlemmermeer komt, zitten de technische-, productionele- en zendfaciliteiten zoals tv-studio’s en productie- en regieruimtes. “Er wordt voor een paar maanden een kleine stad opgebouwd, wat onder meer de aanleg van kilometers glasvezel en vele duizenden hotelovernachtingen oplevert. Het is een zeer prestigieus project dat enorme prioriteit heeft voor UEFA en de broadcast partners. Daar mogen we in Nederland heel trots op zijn”, aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. 

Tijdens het EK van 2020 waren nog nooit zoveel landen tegelijk gastheer. Er worden namelijk voetbalstadions in twaalf verschillende gebruikt voor de wedstrijden. Onder andere de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.