EXPLORE

Industrial location with intimate touch

De historie is voelbaar en nog altijd zichtbaar door de prachtige hoge boogramen en bijzondere lichtinval. Omgeving, beleving, ambiance en smaak smelten samen in deze inspirerende venue.

EXPLORE exclusive for events
Gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zijn zintuigen en intuïtie, bouwde eigenaar Peter Lute de historische kruitfabriek ‘De Krijgsman’ om tot een unieke evenementenlocatie. Met 10 jaar ervaring in Restaurant LUTE in Ouderkerk aan de Amstel maakte Peter Lute en zijn vrouw Marieke met EXPLORE de zogenoemde volgende stap. Als onderdeel van LUTE breidt EXPLORE sinds voorjaar 2013 de eventmogelijkheden uit en is de locatie exclusief en speciaal in te zetten voor evenementen.


All senses will be touched
Op een prachtig landgoed middenin de natuur op slechts 10 minuten rijden van ’t Gooi en Amsterdam, laat de rust en de omgeving je gedachten even varen. Alle zintuigen worden dan ook geprikkeld bij een bezoek aan EXPLORE. Met de kernwaarden Kwaliteit, Service, Smaak en Genieten biedt EXPLORE de gasten een totaalbeleving die zij niet snel zullen vergeten. Het ervaren en enthousiaste team luistert aandachtig naar de wensen van de gast en denkt te allen tijde mee bij het tot stand komen van een uniek evenement.


Authentic buildings breathe history
De ruimtelijke zalen Ketelhuis, Smederij, Koesthuis en Herenhuis zijn zowel geschakeld als gescheiden in te zetten en bieden in hun geheel ruimte voor evenementen tot 1.000 personen. Met de prachtige boogramen, oude muren en een bijzondere lichtinval ademen alle vertrekken de rijke historie uit met een stoere stempel van nu. De authentieke gebouwen van EXPLORE hebben bij de restauratie de energie behouden die zich daar gedurende de jaren heeft verzameld. Energie om zuinig op te zijn en tevens een uitgangspunt van EXPLORE voor de toekomst.

Authentic and exclusive with a warm feeling

 

Unique experience
De vele ruimtelijke mogelijkheden maken deze locatie goed geschikt voor een diner, feest, bruiloft, workshop, brainstormsessie of overige evenement. Met een goede bereikbaarheid, 300 eigen parkeerplaatsen, Wi-Fi en overige technische faciliteiten is EXPLORE van alle moderne gemakken voorzien. Ook culinair zal het de gasten aan niets ontbreken. Peter Lute is chef-kok met smaak en gevoel. Dat proef én zie je terug in al zijn gerechten die worden geserveerd tijdens het evenement. Voor eenieder die openstaat voor een unieke beleving is deze bijzondere locatie een bezoek meer dan waard.