Discover the finest spaces
Delen

Exclusieve wagyu én kleinschalige events bij nieuw Japans restaurant SHIN

Echt Japans eten met bijzondere typisch Japanse smaken kan sinds kort bij tapasbar en matcha café SHIN in Rotterdam. Hier eet je onder andere de beroemde wagyu, Japans rundvlees van hoge kwaliteit. Ook kun je er kleinschalige meetings en events tot vijftig personen organiseren. “Eerst waren we bang dat de smaak van de gerechten iets te uitgesproken was voor het smaakpalet van het Nederlands publiek. Maar inmiddels hebben we gemerkt dat juist veel gasten speciaal naar ons toekomen om de typische Japanse smaken uit te proberen”, vertelt Tony Huang die samen met zijn vrouw Nanako Huang Akiyama eigenaar is van SHIN. 

Naast het gloednieuwe SHIN zijn Tony en Nanako ook eigenaar van het Japanse ramenrestaurant Ajisan op de Rotterdamse Coolsingel. Dit restaurant is erg populair maar het stel mistte een plek in Nederland waar betaalbare wagyu werd geserveerd. Tony: “Wij bieden onze wagyu tegen inkoopprijs aan voor 38 euro. Normaal ligt de prijs minstens dubbel zo hoog. We hebben ervoor gekozen om geen winst op dit gerecht te maken, zodat het toegankelijker is voor onze bezoekers om echte Japanse wagyu te proeven. En er ook verliefd op te worden, zoals wij.” Daarnaast kun je er onder andere van allerlei soorten Japanse tapas genieten, Japanse whiskey’s en cocktails drinken en desserts waarin de bekende Japanse groene thee matcha verwerkt is proeven.

SHIN

Het nieuwe Japanse restaurant SHIN is, naast een goede plek voor een diner, ook een originele locatie voor kleinschalige events. Een borrel of etentje met collega’s of relaties ligt natuurlijk voor de hand, maar ook presentaties, workshops, trainingen of andere soorten events zijn hier mogelijk. In het kleurrijke en modern ingerichte restaurant kunnen zo’n vijftig personen terecht.

Je kunt bij SHIN terecht voor zowel lunch als diner. “Een kleine greep uit de onze gerechten, allemaal klaargemaakt door een gecertificeerde Japanse chef: een heerlijke Japanse spinazie salade (Ohitashi), visgerechten zoals Hokkaiko Scallop Carpaccio, Salmon Miso Butter Foil-Yaki en Odén, een Japans stoofgerecht van fish-cake en groente in huisgemaakte dashi-bouillon. Voor de lunch hebben we onder andere drie soorten Japanse sando’s en de uitgebreide SHIN Teishoku Lunch set, waarbij je een hoofdgerecht, een klein bijgerecht en een salade krijgt”, aldus Tony.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.