Discover the finest spaces
Delen

Events organiseren midden in het groen bij nieuwe locatie Zomerlicht

In mei 2022 kochten een groepje vrienden een groene oase in natuurgebied ‘t Reestdal in Overijssel. Zomerlicht werd omgetoverd tot een camping, retraite en co-living voor levenskunstenaars, avonturiers en vrijdenkers van alle leeftijden. Je organiseert er allerlei soorten evenementen midden in de natuur en kunt er overnachten in bijvoorbeeld één van de yurts, op de camping of in de boerderij.

We spreken Asha Hossain, die eigenaar werd van een traditioneel recreatiepark om het met wat anderen te transformeren tot een groen en bewust park. Gebouwd op duurzaamheid, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. “Een uitdaging die we met liefde zijn aangegaan,” vertelt ze enthousiast. “We voelden namelijk dat wij het anders willen doen. We geloven dat wij als mens behoefte hebben aan verbinding met onszelf en de natuur. Zomerlicht is een inspirerende vrijhaven in het groen voor pioniers, dromers en doeners. Het is een plek waar je een nacht kan logeren, je boek kan schrijven, met je team kan vergaderen en brainstormen, unieke events kan organiseren, maar ook een huisje kan kopen in onze eco-village.”

Zomerlicht

“We hebben de boerderij compleet verbouwd naar een prachtige eventlocatie,” vertelt Asha. “Het is een lichte, moderne en warme ruimte en is perfect voor vergaderingen, heidagen, workshops, trainingen en diners. De boerderij heeft een mooie grote (vergader)tafel, waar maar liefst 16 personen aan kunnen zitten. Daarnaast heeft de ruimte een spiksplinternieuwe keuken, open haard en comfy zitbank.”

Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich de Barn. Deze voormalige stal van 65 m2 is omgebouwd tot een multifunctionele eventruimte. Hier kunnen retraites, diners, presentaties, feesten en vergaderingen georganiseerd worden. In theateropstelling is er plek voor 55 personen, voor een diner schuif je met 30 mensen aan, voor rustzoekers is er met 15 personen een yogales mogelijk en je feest er met 60 personen. Er kan in de boerderij, de yurts, safaritenten of schrijvershutten worden overnacht.

“Daarnaast hebben we een grote yurt geplaatst die gebruikt wordt als unieke eventruimte. Deze is het moederschip van Zomerlicht. Hier vinden al onze evenementen plaats. Een perfecte ruimte voor vergaderingen, workshops en vieringen voor 20 mensen.”

Ecologische toekomst

Het park wordt as we speak klaargemaakt voor de realisatie van tientallen energieneutrale huisjes gemaakt van volledig biosbased materialen. Over een tijd is er onder andere een voedselbos, moestuinen, een co-working space en stilteplekken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.