Discover the finest spaces
Delen

Events en interieur shoppen in monumentaal Santos Pakhuis in Rotterdam vanaf 2023

We moeten nog even geduld hebben, maar vanaf 2023 kun je onder andere vergaderen, events organiseren en werken in het historische Santos Pakhuis in Rotterdam uit 1902. Hier komt namelijk een vestiging van het Duitse designwarenhuis Stilwerk. Het bedrijf heeft grootse plannen met het monumentale gebouw dat onder andere een atrium krijgt in het midden van het warenhuis dat door alle vijf verdiepingen loopt. Daarnaast komt er nieuw goudkleurig dak op het pand dat ervoor moet zorgen dat Stilwerk een baken wordt in de skyline van Rotterdam.

In het Santos Pakhuis werd vroeger koffie opgeslagen uit de Braziliaanse haven Santos. Het bijzondere gebouw was jarenlang het hoogste pakhuis van Rotterdam. De komende tijd wordt het pand flink verbouwd door het Duitse bedrijf Stilwerk dat ook vestigingen heeft in Hamburg en Düsseldorf en dit jaar 25 jaar bestaat. In de warenhuizen van Stilwerk vind je de winkels van verschillende designmerken op het gebied van wonen en inrichten en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Hetzelfde staat op de planning voor de nieuwe vestiging in Rotterdam en daarnaast komen er 16 short stay appartementen in het nieuwe dakgedeelte en eronder een rooftop bar, werkplekken en vergaderzalen.

Stilwerk Rotterdam

De begane grond van de nieuwe Stilwerk vestiging in het Santos Pakhuis moet straks voelen als een open markthal met in het midden een atrium dat door alle vijf verdiepingen loopt en zo voor een hoop daglicht moet zorgen. Er komt verder een café, een restaurant en een winkelgebied dat getransformeerd kan worden in een open ruimte voor events. Volgens Stilwerk kunnen hier bijvoorbeeld award shows, tentoonstellingen of lezingen plaatsvinden. Op de verdiepingen één tot en met vijf komen de showrooms van premium interieurmerken maar ook die van jonge design talenten.

Op het dak van het oorspronkelijke gebouw komt een rooftop bar waar vanuit je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Ook kun je hier straks komen werken of vergaderen in één van de vergaderzalen. Hier weer boven komt een zwevend goudkleurig dak met hierin zestien short stay appartementen. Deze appartementen worden ingericht met meubilair uit het warenhuis. Het idee is dat creatieven uit de interieurdesign community straks bij Stilwerk kunnen werken en wonen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.