Discover the finest spaces
Delen

Event Case: Het Spoorwegmuseum kleurt blauw tijdens Facebook European Roadshow

De juiste belichting, een verrassende opstelling, een ongebruikelijke combinatie van de verschillende ruimtes; locaties komen pas echt tot leven tijdens een event. GreaterVenues licht daarom de mooiste locaties uit in een event case. Deze week: Facebook ‘Boost Your Business European Roadshow’ in Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Hoe zet je social media in om jouw onderneming een boost te geven? Dat was de vraag waarop honderden bezoekers van Het Spoorwegmuseum een antwoord hoopten te vinden tijdens het event Boost Your Business van Facebook. ’s Werelds grootste social mediaplatform is op tour door Europa om  ondernemers te stimuleren beter gebruik te maken van de mogelijkheden van Facebook en Instagram. De Facebook Roadshow tourde eerder door Rome, Warschau, Berlijn, Parijs, Londen, Kopenhagen, Stockholm, Brussel en Dublin, en is nu geland in Utrecht.

Spoorwegmuseum - GreaterVenues

Cool en totaal anders

In alle steden die de roadshow aandoet kiest Facebook voor een locatie die aansluit bij wat het bedrijf wil uitstralen, vertelt Tom Oliver van het Britse organisatiebureau Clive, verantwoordelijk voor de productie op locatie. “Tijdens de roadshow bezoeken we alleen unieke, verrassende en interessante venues. De locatie straalt af op het merk Facebook, dus het moet een sympathieke uitstraling hebben. Daarnaast moet het aansluiten bij de vibe en karakter van de stad die we bezoeken. In de ene stad is dat een scheepswerf, in de andere een loods.”

Bezoekers van de roadshow komen binnen in het hoofdgebouw, het oude Maliebaanstation, vanwaar een looproute hen over het perron, langs het spoor de Museumhal binnen leidt. De Museumhal is groots en industrieel, een totaal andere sfeer dan de klassieke ontvangstruimte met de reusachtige kroonluchters, marmeren vloer en beschilderde wanden.

DSC_0005 (2)

Subtiele branding

De ruimte is groots, met stalen trappen en overlopen hoog boven de bezoekers. Centraal in de hal een theateropstelling, met aan de flank een paar prachtige oude stoomlocomotieven. De locatie is ingericht in een sfeer die duidelijk aansluit bij de uitstraling van de twee social media waar het vandaag om draait: vintage meubilair, met natuurlijke materialen zoals witgeverfde houten kratjes en hangplanten, sluit naadloos aan bij de stijl van Instagram. Tegelijkertijd komt het kenmerkende Facebookblauw subtiel terug in details en in de belichting van de locatie.

Op het podium vertellen succesvolle ondernemers over hun ‘best practices’: hoe zij met behulp van social media een gevoel van betrokkenheid bij het bedrijf weten te creëren. Deelnemers ontdekken nieuwe instrumenten om klanten te bereiken, ze krijgen creatieve tips en leren hoe je de tools van Facebook effectief kunt gebruiken. Er wordt ingegaan op het toenemend belang van video en het schrijven van goede teksten. Na het plenaire programma zijn er één-op-één sessies met de experts van Facebook en workshops in ruimtes rond de centrale hal.

DSC_0067 (3)

DSC_0010 (2)

DSC_0030 (2)

Verschillende stijlen in één locatie

In de Tentoonstellingszaal vinden workshops plaats over de inzet van Instagram. In de grote zaal is met behulp van belichting en een strategisch geplaatst treinstel een intieme sfeer gecreëerd. De compacte Theaterzaal – met het warme rood en de cirkelvormige ruimte alweer een volstrekt andere verrassende sfeer – huisvest sessies over groei met Facebook. Tenslotte leren bezoekers aan de slag gaan met Facebook in het lokaal van de Bedrijfsschool, net boven de centrale Museumhal. In deze ruimte is een opleidingsinstituut van de NS nagebouwd, met een sfeervolle jaren ’50 industriële inrichting.

Tijdens dit event blijkt komt heel goed naar voren hoe slim de locatie in elkaar zit. De ruimtes voor break-outsessies rondom de grootse Museumhal geven elke sessie een volledig andere sfeer, waardoor je telkens weer wordt verrast. De grote industriële Museumhal laat zich schitterend branden, met behulp van enkele subtiele details in de belichting. De treinstellen en locomotieven zorgen voor een sfeervol decor en geven het event net even dat extra stukje beleving. In de woorden van Oliver: “Het Spoorwegmuseum is een erg coole venue. Cool, en totaal anders dan alles wat we tot nu toe hebben gezien.”

DSC_0058 (2)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.