Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie Kanaal30 breidt uit met nieuw café keet

Culturele broedplaats en evenementenlocatie Kanaal30 in Utrecht heeft er sinds kort een café bij. Iedereen kan langskomen bij café keet voor koffie, lunch, borrel of een diner. Als dat weer mag tenminste, tot die tijd kun je er van alles afhalen. Het nieuwe café is actief betrokken bij alles wat in Kanaal30 gebeurt en verzorgt onder andere de catering bij events. Buiten openingstijden is café keet af te huren voor allerlei soorten evenementen.

“We hebben het café helemaal opnieuw opgebouwd, zoveel mogelijk uit gerecyclede materialen”, vertelt Frank Leenders, één van de vier ondernemers achter het nieuwe café en initiatiefnemer van Kanaal30. “Uit steigerpijpen en hout is een constructie in de hoogte opgebouwd, waar je coronaproof kunt zitten. Het barblad is gemaakt van twee oude dressoirs en een gelast metalen frame. De gordijnen zijn omgetoverd tot zonwering voor op het terras. En leuk detail: een deel van de lampen en vintage meubels in café keet zijn ook te koop.” Het resultaat is een gezellig en sfeervol café met veel kleur en verschillende soorten hout. 

café keet

Het nieuwe café keet in evenementenlocatie Kanaal30 is voornamelijk open voor publiek. Maar buiten openingstijden kun je ook een event in het sfeervolle café organiseren. Daarnaast is het ruime terras beschikbaar voor borrels of barbecues. Voor grotere events is er van alles mogelijk in Kanaal30. Er is onder andere een grote Foyer, verschillende vergaderzalen en een uitgebreid Horecaplein vol mogelijkheden. De catering tijdens je event wordt natuurlijk geregeld door café keet.

De naam van het nieuwe café komt uit het einde van de negentiende eeuw toen het Merwedekanaal, waar Kanaal30 en café keet aan liggen, werd uitgegraven. De mannen die er werkten kregen een tijdelijk huisje om samen in te wonen. Zo’n huisje of keet was klein en er woonde vaak ook een keetvrouw, soms de vrouw van één van de mannen, die voor hen kookte en het huishouden deed. Er werd gezamenlijk gegeten in de keet en na een werkdag was de avond gevuld met vermaak zoals verhalen vertellen, spelletjes spelen en onderling grappen uitwisselen. Zowel eten als gezelligheid speelden er dus een belangrijke rol. En dat is natuurlijk ook de bedoeling in café keet. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.