Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie De Loods Rijswijk krijgt skybar met dakterras en horeca

Evenementenlocatie en werkplekverhuurder De Loods in Rijswijk bouwt de komende tijd onder andere aan een skybar met dakterras, een grote eventruimte voor 350 personen, horeca, een conferentieruimte en verschillende break-out rooms. Wanneer dit allemaal klaar is, vormen de drie panden van De Loods een campus die door een groot plein met elkaar worden verbonden. Een deel van de nieuwe ruimten moet dit voorjaar al klaar zijn. “We merken dat er, ondanks de crisis, veel vraag is naar plekken om te vergaderen en naar break-out ruimten waarin je tijdens een event in kleine groepjes uit elkaar kunt gaan. Daarom groeien we onverminderd door”, aldus Roger Pels, eigenaar van De Loods. 

Het hoofdgebouw van De Loods, dat vroeger het kantoor en de werkplaats van een revisiebedrijf was, is een paar jaar geleden compleet gestript en verbouwd. Hier zitten sinds 2019 de kantoren van verschillende bedrijven uit de schone maakindustrie en daarnaast is er de grote evenementenhal en twee andere ruimten voor meetings en events. Roger: “Ook hier zijn we nog niet helemaal klaar met verbouwen. Rond de zomer verwacht ik dat we hier nog een ruime break-out ruimte kunnen openen, pal naast de evenementenhal.” Het grootste verbouw- en renovatiewerk moet echter gebeuren in de andere twee gebouwen, die nu nog voor het gemak het rode pand en het kleine pand worden genoemd. “We hebben een vaste bouwploeg die inmiddels heel snel een kantoor of eventruimte kunnen opleveren. Dus als we willen, kan het heel snel gaan!”

De Loods Rijswijk

Het kleine pand, tegenover het hoofdgebouw van De Loods, is nu nog erg vervallen. Hier moet veruit nog het meeste aan gebeuren. Maar de plannen zijn dan ook groots: er komt een verbinding met het rode pand waardoor er op de bovenste verdieping een grote skybar met dakterras ontstaat voor ongeveer 150 tot 200 personen. Verder komt hier nog een grote eventruimte zoals de evenementenhal voor ongeveer 350 gasten en een workshop of private dining ruimte. Ook interessant: het is de bedoeling dat de drie gebouwen met elkaar verbonden worden door een groot plein. Aan dit plein, in het kleine pand, komt een grand café. Hierdoor kun je je meeting bijvoorbeeld combineren met een borrel of diner in het grand café.

In het Rode Pand, pal naast het hoofdgebouw, wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe conferentieruimte met keuken voor live cooking tijdens je event. Roger: “De keuken kun je hier straks ook gemakkelijk weer verbergen doordat we er een boekenkast voor gaan bouwen die je open kunt klappen. Dus als de lunch op is, klap je de deuren gewoon weer dicht en zie je alleen een boekenkast. Geen afleiding van een volle keuken dus.” Verder komen er in dit gebouw nog twee break-out ruimten op de begane grond en vier op de eerste verdieping.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.