Discover the finest spaces
Delen

Evenementencomplex Midden Nederland Hallen in oktober open

De Midden Nederland Hallen komen er dan eindelijk in 2016. Het grote evenementencomplex komt te liggen op een ideale locatie in het midden van het land, tussen de A1 en A30, in Barneveld. Maandag 4 januari gaven exploitant Timo Kruft (TeKa Groep) en burgemeester Van Dijk van gemeente Barneveld het startsein voor de bouw. GreaterVenues was erbij en sprak met Timo Kruft.

De regen slaat maandag hard op het tentzeil, dat voor de gelegenheid is opgezet op de bouwplaats. Timo Kruft staat met zijn in plastic laarsjes gebonden schoenen diep in de modder. Maar de treurige weersomstandigheden mogen het feestelijke moment niet verstoren. “We zijn superblij met dit startpunt”, aldus Kruft, die twintig jaar geleden al het eerste voorstel deed voor een evenementenlocatie op deze plek. In die tijd stuurde hij een brief naar de gemeente, met de vraag of het niet eens tijd werd voor een evenementenhal in Barneveld. Vandaag mocht hij eindelijk de eerste paal de grond in heien. “Dat het nog eens zover zou komen, dat hadden een boel mensen niet gedacht.”

DSC_0053 (5)

Drie fasen

De Midden Nederland Hallen worden in drie fasen gebouwd. Dit najaar al wordt de eerste hal geopend, een complex dat bestaat uit een grote expohal, een auditorium, kantoorruimtes, een kleinere evenementenhal, foyer en een restaurant. Op het terrein worden verder 750 parkeerplaatsen gerealiseerd.

“Dit eerste deel bestaat uit 10.000 vierkante meter vloeroppervlak”, vertelt Kruft. “Er komen twee grote hallen van elk 2500 vierkante meter. De ene hal is een auditorium voorzien van alle faciliteiten, de andere kant een expohal waar alle catering, stands en andere zaken in kunnen. Daarnaast komt er een foyer, een restaurant en 15 tot 20 subruimtes, waarvan een mini-auditorium dat geschikt is voor 300 personen.”

“Het is een lang proces geweest, maar er komt straks een heel mooie hal te staan. Echt een evenementenhal waar we trots op kunnen zijn!”

DSC_0050 (2)

 

Hotel, skihal, of klimwand?

Dat alles is nu nog moeilijk voor te stellen, maar vanaf oktober hoopt Kruft al de eerste bezoekers te verwelkomen in het complex. De Midden Nederland Hallen bieden dan al plaats aan partijen tot 3000 man; een aantal dat in de komende jaren verder wordt uitgebreid.

“Hiernaast liggen nog twee percelen, van 6000 en 2500 vierkante meter. We zijn nu met een projectontwikkelaar aan het kijken wat we in de volgende twee fases gaan doen. Of we het zelf gaan ontwikkelen, of we het uitbesteden. Het heeft een heel hoog bouwvak, van 24 meter hoogte, dus daar kan van alles komen. We kijken nu naar een hotel, maar ook een skihal of klimwand behoren tot de mogelijkheden. Maar dat is toekomstmuziek… Dit was al een heel ding. Het is een lang proces geweest, maar er komt straks een heel mooie hal te staan. Veertien meter hoog, dus echt een goede hal, met goede faciliteiten. Echt een evenementenhal waar we trots op kunnen zijn!”

TeKa Groep

De Midden Nederland Hallen worden geëxploiteerd door TeKa Groep, bekend van populaire eventlocaties als De Rijtuigenloods, De Veerensmederij, Het Centraal Ketelhuis en Het Oude Magazijn op de Amersfoortse Wagenwerkplaats,  Het Oude Stadhuys Gouda, Kasteel Duurstede, Kasteel De Schaffelaar en Hoeve Sparrendam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.