Discover the finest spaces
Delen

EuBea Awards: spiegel je event aan Europese collega’s

Tot eind juli kunnen bedrijven gericht op eventmarketing en live communicatie zich aanmelden voor de European Best Events Awards (EuBea). De event awards zullen dit jaar van 12 t/m 16 oktober worden uitgereikt in Sint Petersburg. Patrick Roubroeks creatief directeur van Xsaga, een bedrijf dat meerdere jaren in de prijzen viel, benadrukt het belang om je werk te tonen op dit internationale toneel: “Als je met de besten mee wil doen dan moet je je ook durven spiegelen aan de beste Europese concullega’s”.

Zowel commerciële als niet-commerciële evenementen en live communicatieprojecten die waar dan ook ter wereld tussen 1 augustus 2015 en 31 juli 2016 hebben plaatsgevonden komen in aanmerking voor de prijs. De beste inzendingen in de verschillende categorieën van de Eubea Awards zullen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van toonaangevende Europese bedrijven en event verenigingen.

De Awards worden toegewezen in 14 verschillende event categorieën (bijvoorbeeld Convention, Cultural Event, Educational/Training Event, Opening/Celebration Event, Launch Event, Live Entertainment, Roadshows) en in vier nieuwe feature categorieën (Low Budget Event, Sustainable Innovation, Use of Technology, and Use of Web and Social Media). Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om elk project aan te melden voor één van de twee macro categorieën en kans te maken op de Best B2B Event Award en de Best B2C Event Award. Een aparte pers jury zal de winnaar van de Press Award beslissen.

Van Gogh 2

Nederland op de kaart

De Nederlandse deelnemers sleepten vorig jaar zes prijzen in de wacht. Daarbij behaalde Nederland een derde plaats in de categorie ‘landen met de meeste effectieve inzendingen’. Xsaga won vorig jaar met de Nationale Museumweek en een tweede prijs de opening van de nieuwe entreegebouw van het Van Gogh museum waarvoor 125.000 zonnebloemen naar Amsterdam waren vervoerd.

Volgens Roubroeks heeft het winnen van de Eubea een belangrijke symbolische functie. “Het bevestigt je leidende positie in de markt. Daarbij werkt het erg motiverend binnen het team, want wat is er nu leuker om te werken aan een klus die een internationale prijs heeft gewonnen. “

Bronvermelding "Foto: Jorrit Lousberg" bij publicatie verplicht. Hoewel de opdrachten zich momenteel nog beperken tot binnen de grenzen sluit Roubroeks internationale opdrachten niet uit. “Natuurlijk heeft ieder land hele goede eigen bureaus en voor evenementen wordt er eerst in eigen land gekeken, maar dat neemt niet weg dat ons type evenement in buitenland goed kan aanslaan. Europa wordt steeds kleiner.”

Volgens de creatief directeur is er geen gouden formule om kans te maken op een prijs tijdens Eubea. Wel is het zo dat het bedrijf heel gericht instuurt in bepaalde categorieën. “Je moet ook een internationale taal zoeken. We voelden wel aan dat een museale opening internationaal goed in de smaak zou kunnen vallen”, voegt hij hieraan toe. “Een bedrijfsfeest moet wel heel bijzonder en creatief aangepakt zijn om in Europees verband op te vallen.”

Dit jaar zal Xsaga waarschijnlijk een niet museaal evenement inzenden. “We hebben we het allerhande kerst festival geproduceerd, een kijken hoe dit zich verhoudt met de buren en of dit internationaal spraakmakend kan zijn. “

Aanmelden kan tor 31 juli via http://www.eubeafestival.com/

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.