Discover the finest spaces
Delen

Hotel Restaurant Van Balveren sluit noodgedwongen haar deuren

Bouwfout
“Het heeft niks met geld te maken.” Hotelmanager Jan Harberink is er duidelijk over. Lekkages, een volgelopen souterrain, een afgekeurde meterkast…de maat is vol. Hotel Restaurant Van Balveren in Echteld sluit noodgedwongen haar deuren. Het hotel-restaurant heeft nog geprobeerd het pand te kopen: “Maar tussen vraag en aanbod zat nog een gat van een half miljoen.”

“Een bouwfout”, zo constateert Jan Harberink somber, “leidde ertoe dat we door lekkages, 7 van de 21 kamers een half jaar lang niet konden gebruiken.” Een fikse klap, ook omdat de eigenaar van het hotel restaurant, de baas van Harberink, zelf verantwoordelijk is voor de onderhoud van het pand. “Daardoor moesten we zelf de kosten ophoesten voor het verhelpen van de lekkages”, aldus de hotelmanager. “Dat hebben we gedaan, maar vier weken geleden kregen we ineens te maken met een verzakking en liep het hele souterrain vol. Vervolgens kwam afgelopen maandag ook nog eens het water met het dak naar beneden.” Letterlijk en figuurlijk de druppel.

“Dit pand is in een dusdanige staat dat we hier geen normale bedrijfsvoering kunnen runnen.”

 

Geen investering
De pandeigenaar verhuurt het pand aan Hotel Restaurant Van Balveren, en is niet verantwoordelijk voor de onderhoud. Harberink: “Nee, dat is mijn baas. Maar dit pand is in een dusdanige staat dat we hier geen normale bedrijfsvoering kunnen runnen. En de pandeigenaar is niet bereid tot grote investeringen in of aan het pand. Daarop hebben we besloten per 1 november te stoppen.” Contractueel zit Van Balveren nog wel vast aan het pand, waardoor de huur nog ruim een jaar, tot eind december 2015 doorbetaald moet worden.

Gat van half miljoen
De eigenaar van Van Balveren heeft nog wel voorgesteld om het pand van de eigenaar te kopen. Zo zou het bedrijf van de huur af zijn en zelf investeringen kunnen doen in het pand. “Maar die gesprekken zijn helaas op niks uitgelopen”, zegt Harberink. “Mijn baas bood in mijn ogen een mooi bedrag (ruim een miljoen), maar de pandeigenaar wilde bijna een half miljoen (€400.000) meer. Tsja, dan houdt het helaas op. Wij sluiten per 1 november de deuren en betalen netjes de huur door tot eind 2015.” De sluiting van Van Balveren houdt in dat er negen mensen, Harberink zelf, drie FTE’s en vijf leerlingen/tijdelijke contracten op straat komen te staan.

(bron: www.missethoreca.nl)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.