Discover the finest spaces
Delen

Enorme Centrale Markthal in Amsterdam tot 2025 te huur voor events

De restauratie van de voormalige markthal aan de Amsterdamse Jan van Galenstraat begint steeds meer vorm te krijgen. De eerste ruimten worden nu al in gebruik genomen door culinaire en creatieve ondernemers en in 2025 moet de centrale ontmoetingsplaats helemaal klaar zijn. Dan kun je in de Centrale Markthal onder andere terecht voor kunst, lekker eten, handgemaakte producten en zakelijke meetings, maar ook congressen, workshops en trainingen die bij de visie van de gebruikers van het pand passen. Tot die tijd is de enorme ruimte van 7000 vierkante meter te huur voor allerlei soorten events. 

Het enorme pand in het centrum van Amsterdam ligt op een groot terrein dat in 1934 werd geopend als groothandelsmarkt voor winkels en marktkooplieden. Het terrein was dus niet toegankelijk voor het publiek. De Centrale Markthal zelf stond in het midden en was de plek waar alle goederen te zien waren en waar gehandeld werd. In 2006 kwam het pand leeg te staan totdat maatschappelijke onderneming BOEi het pand in 2016 verwierf om het te renoveren en opnieuw te ontwikkelen. De plannen voor het terrein zijn groots: er komen woningen, een nieuw en compacter Food Center voor de groothandel, een groot stadsplein en de markthal zelf moet een ontmoetingsplek worden voor creatievelingen en omwonenden.
De Centrale Markthal bestaat uit een grote centrale hal met aan weerszijden (voormalige) kantoren en pakhuizen. De langwerpige centrale hal is een van de grootste overspanningen van Nederland. In het enorme gebouw komen binnenkort ateliers, kantoren, productieruimten, short stay appartementen, een kantine, een restaurant en kleinschalige winkels waar de gebruikers van het pand hun producten verkopen. De centrale hal moet een plek worden waar altijd van alles te doen is en waar o.a. congressen en workshops georganiseerd kunnen worden.

Centrale Markthal

Sinds 2020 is de restauratie van de Centrale Markthal in Amsterdam echt op stoom gekomen. Tot 2023 wordt er gewerkt aan de gevels, de kozijnen, de stalen ramen en het enorme dak. Daarna krijgen de zeven ingangen een opknapbeurt, wordt alles afgewerkt en komt er een groen dak en een zonnepanelenpark op de hal. Tot de opening die voor 2025 gepland staat, is er maar liefst 7000 vierkante meter beschikbaar voor events van 30 tot 2500 personen. Hier kun je je fantasie dus echt op de vrije loop laten gaan! De culinaire invulling van je event kan worden gedaan door MarktCentraal, die al een ruimte huurt in het pand. Dit bedrijf organiseert o.a. foodfestival Rollende Keukens in Amsterdam.

Na opening in 2025 zijn er ook events mogelijk, maar de invulling hiervan wordt op dit moment nog uitgewerkt. Events moeten sowieso binnen het concept van de Centrale Markthal passen en vinden plaats in de grote centrale hal. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een congres of workshop met een culinair, creatief of cultureel thema. Verder komt er ook een Kantine waar evenementen plaats kunnen vinden en waar je elkaar kunt ontmoeten voor een informele zakelijke meeting. Verder komt er een high-end restaurant waar telkens na een aantal maanden een nieuwe chefkok werkt: het Wissel-Restaurant. Een bijzondere en innovatieve plek dus voor een diner na je meeting of event.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.