Discover the finest spaces
Delen

Eerste robots in Nederlandse meetingbranche

Wordt de hotel- en evenementenbranche binnenkort geautomatiseerd? Hampshire Hotels, één van de grootste hotelondernemingen van de Benelux, heeft vanaf eind april hotelrobots in dienst. De robots kunnen kinderen vermaken in de lobby, maar ook vergaderingen begeleiden of een PowerPointpresentatie geven. Het is voor het eerst dat niet-menselijke medewerkers in een Nederlands hotel worden ingezet.

De charmante en sympathieke robot Hugo spreekt negentien talen, beschikt over twee camera’s en software voor gezichtsherkenning om gasten tot zes maanden lang te herinneren. De 57 centimeter grote robot begroet bezoekers die het hotel bezoeken en kan een aantal taken van het receptiepersoneel uitvoeren, zoals het overhandigen van sleutelkaarten. Hugo vertelt gasten hoe ze met de tram bij een museum kunnen komen of wat de taxi naar Schiphol kost.

Manor

The Manor & Savoy

Robot Hugo is vanaf maandag 25 april te bewonderen in Hampshire Hotels The Manor Amsterdam en Savoy Rotterdam. De robot wordt onder andere ingezet als conciërge en frontoffice-medewerker, meldt Algemeen Directeur Etienne Verkerk. “Hugo is een welkome collega die assistentie zal verlenen aan de balie, in een vergaderruimte of de lobby. We proberen elke hotelgast een gastvrije en een geweldige ervaring te bezorgen. We lopen graag een stap vooruit, maar Hugo zal zeker geen mensen gaan vervangen.”

Hugo is uitgerust met een accu, vier microfoons, twee luidsprekers, ledverlichting en een spraaksysteem. De robot heeft een Linux-besturingssysteem en in het hoofd en de romp zit een processor. Beelden die de twee camera’s in het hoofdje van de robot registreren zijn zichtbaar op de laptop van een Hampshire collega. Wanneer een gast van het hotel zich tot de robot wendt met een vraag waarvan het antwoord niet voorgeprogrammeerd is, dan kan de medewerker het antwoord typen dat door Hugo zal worden uitgesproken.

Hugo-kaart-low-res-1-1030x687

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.