Discover the finest spaces
Delen

Zo ziet het decor van het Eurovisie Songfestival eruit: offline én online

Het is zover; de 65e editie van het Eurovisie Songfestival barst los in eigen land. Rotterdam heeft er even op moeten wachten, maar de stad heeft er alles aan gedaan om het evenement dit jaar door te laten gaan. Het indrukwekkende decor is af en het jaarlijkse fandorp, de Eurovision Village, zal ook deze editie geopend zijn. Nationale en internationale bezoekers kunnen zich onderdompelen in een online 3D-wereld van het Songfestival.

Nu de wereld niet naar Rotterdam kan komen, vond de organisatie toch een manier om hun stad met de wereld te delen. Vanaf 15 mei beweeg je via het Eurovision Village platform door iconische plaatsen in de hele stad en geniet je van concerten van nationale en internationale artiesten zoals Afrojack. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij Ahoy, het podium van het Songfestival. Ontmoet bekende Rotterdammers en kinderen kunnen meedansen en -zingen met oud winnaars van het Junior Songfestival.

Eurovisie Songfestival Ahoy Rotterdam

Het decor wat in 2020 werd onthuld verschilt nogal van wat er nu is opgebouwd. Eerder maakte de organisatie al bekend dat zij het Songfestival zo duurzaam mogelijk wilden maken. Op het dak van Ahoy liggen bijvoorbeeld zonnepanelen.

De ontwerper van het decor, Florian Wieder, heeft bij de vormgeving gedacht aan Nederlandse kenmerken. Denk daarbij aan het vlakke land, de iconische grachten en bruggen. Rust en Dutch Design staan centraal. Het decor is al een tijdje af, maar er wordt druk gerepeteerd zodat dit een onvergeeflijke editie wordt voor het Eurovisie Songfestival en Rotterdam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.