Discover the finest spaces
Delen

Eerste indruk nieuwe congreslocatie Aviodome in Amsterdam

Het gerucht van een nieuwe congres- en evenementenlocatie in Amsterdam gonsde al een tijdje rond. Het is nu dan eindelijk officieel: TeKa Groep, de organisatie achter populaire venues als de Midden Nederland Hallen en De Rijtuigenloods, opent dit jaar nog de nieuwe locatie Aviodome in Amsterdam. Wij kregen alvast een eerste indruk van deze bijzondere nieuwe venue!

Waarom komt de naam Aviodome me bekend voor?

De naam Aviodome doet vermoedelijk een belletje rinkelen. Het gaat dan ook om het originele koepelgebouw van het vroegere luchtvaartmuseum bij Schiphol. Toen het museum in 2003 naar Lelystad verhuisde werd de koepel afgebroken en opgeslagen, met het doel die later opnieuw op te bouwen. Jaren later kwam TeKa Groep in bezit van de koepel, met het doel die op te bouwen op het terrein van de Midden Nederland Hallen. Er werd echter een betere bestemming gevonden voor het Aviodome, en wel op een ideale locatie tussen snelweg A5 en de ring A10 in Amsterdam West, in de buurt van station Amsterdam Sloterdijk.

De herbouw van Aviodome in Amsterdam is uniek in veel opzichten. Nooit eerder werd op zo’n grote schaal een koepel herbouwd. Door de herbouw ontstaat bovendien een volledig circulair gebouw, volgens TeKa Groep de eerste circulaire eventlocatie van Nederland: een pand dat gemaakt is van bestaande materialen die nu een tweede leven krijgen. Duurzamer kan het niet. Bovendien wordt volop geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen.

Wat weten we al over Aviodome?

De 3.200 vierkante meter grote koepel wordt opnieuw opgebouwd als congreslocatie, maar is geschikt voor uiteenlopende events. De dome zelf gaat fungeren als eyecatcher en ‘schil’ van de locatie. Binnen in de dome komen verschillende, moderne congresruimtes die voorzien worden van alle denkbare technische faciliteiten. Door de dome te voorzien van ‘inbouwruimtes’ wordt op energiezuinige wijze een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. Centraal in de locatie komt een ruime plenaire zaal met een tien meter hoog plafond (geschikt voor groepen tot 1.000 personen) en daaromheen komen maar liefst 16 subruimtes. Het totale vloeroppervlak van de locatie bedraagt 5.000 vierkante meter.

De dome is de eyecatcher en 'schil' waarbinnen de locatie wordt gebouwd. Video still

Rond de plenaire zaal in het midden van het gebouw komen de zestien subruimtes, met een stijlvol, warm interieur. Bovenop de plenaire zaal bevinden zich de horecafaciliteiten. Vanaf deze plek hebben gasten een fraai uitzicht op de koepel. De zalen van het Aviodome worden voorzien van state-of-the-art technische en audiovisuele faciliteiten.

Wanneer kunnen we hier terecht?

De eerste werkzaamheden op het terrein zijn al begonnen, al is er nu nog weinig te zien. Als het terrein bouwklaar is zal het echter snel gaan. Het doel is dat de eerste evenementen hier al in oktober 2018 gaan plaatsvinden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.