Discover the finest spaces
Delen

Eerste beelden van nieuw duurzaam eventschip Oceandiva Nova

Benieuwd hoe een honderd procent elektrisch aangedreven evenementenschip, dat is bekroond met het Platinum-label van Green Award, eruit ziet? De eerste beelden en foto’s van de nieuwe Oceandiva Nova zijn namelijk net binnen! Dit super duurzame schip is nu te boeken voor allerlei soorten events tot 1500 personen. Wat vooral opvalt, is de enorme flexibiliteit omdat het hele schip geen vast interieur heeft en hierdoor een megagroot blank canvas is. Net zoals alle schepen van Oceandiva trouwens.

De Oceandiva Nova is maar liefst 2625 vierkante meter groot en heeft drie verdiepingen. Het schip kan aanmeren in Rotterdam, Nijmegen, de Duitse steden Düsseldorf, Keulen, Bonn en Mainz en de Belgische steden Antwerpen en Brussel. Hierdoor zijn er ook allerlei interessante mogelijkheden om van stad naar stad te varen tijdens je (meerdaagse) event. Of je blijft gewoon aangemeerd in de haven natuurlijk. “‘Nova’, wat ‘nieuw’ betekent in het Latijn, vat perfect samen wat dit schip te bieden heeft: een frisse, heldere blik op hoe evenementen op het water kunnen zijn”, aldus Oceandiva.

Oceandiva Nova

De moderne en duurzame Oceandiva Nova heeft vier grote ruimtes voor events. Je komt binnen in de enorme centrale ruimte met een balkon dat rondom loopt. De grote eyecatcher van deze zaal is de LED-wall die bijna de gehele achterwand beslaat. Ideaal voor brand events, bedrijfspresentaties en roadshows bijvoorbeeld. Deze hele verdieping met balkons kun je precies zo inrichten zoals jij wil.

Wanneer je vervolgens een verdieping hoger gaat, kom je bij het Upper Deck. Gebruik ook deze ruimte als je eigen canvas en doe ermee wat je wil. Via twee grote schuifdeuren kun je naar buiten, het enorme buitenterras op. “De unieke combinatie van creatieve vrijheid, de vrijheid van het water en de bruisende energie van de stad maakt de Oceandiva Nova tot een unieke evenementenlocatie. De Oceandiva Nova is jouw blank canvas op het water die jouw visie tot leven brengt.”

Duurzaamheid

Zoals we al eerder noemden: de Oceandiva Nova wordt compleet elektrisch aangedreven. Het schip heeft namelijk een batterijsysteem van 2,2 megawatt. Voor safety- en back-up power-voorziening beschikt het schip ook over een geavanceerde Back-up Generator, die draait op HVO100 Biologische brandstof en DEX ecologische motorolie. Binnenkort krijgt het schip ook nog eens zonnepanelen.

“Een state-of-the-art PureBlue INNOPACK++ waterzuiveringssysteem, bekend als een ‘Moving Bed Biofilm Reactor’ (MBBR), zuivert afvalwater tot het schoon genoeg is om terug te geven aan de natuur. Dit systeem zorgt ervoor dat al het gebruikte water – of het nu afkomstig is van wasfaciliteiten of toiletten – voldoet aan strenge milieunormen. In combinatie met het gebruik van recyclebare materialen, positioneert dit de Oceandiva Nova als een voortrekker op het gebied van milieuvriendelijke evenementenlocaties. Deze maatregelen zijn illustratief voor hoe Oceandiva zich inzet om de ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaamheid te integreren in alle aspecten van haar operaties.” Wat duurzaamheid betreft zit je hier dus hoe dan ook goed!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.