Discover the finest spaces
Delen

Eerste beelden van interieur Sir Adam

110 hotelkamers, diverse creative spaces en een grote Beergarden op het dakterras: de ontwerpplannen voor Sir Adam, het hotel in de nieuwe A’DAM Toren, zijn bekend gemaakt. Designstudio ICRAVE heeft opdracht gekregen het interieur te ontwerpen.

Sir Adam trekt in op de eerste acht verdiepingen van de A’DAM Toren, het nieuwe epicentrum van de Amsterdamse muziek- en entertainmentindustrie. De A’DAM Toren vormt de thuisbasis voor verschillende wereldleiders in de muziek en entertainmentindustrie zoals: ID&T (SFX), MassiveMusic, de beroemde gitaarfabrikant Gibson, en voor een scala van jonge, creatieve ondernemers met een passie voor muziek. ICRAVE heeft het dna van A’DAM verwerkt in het gehele ontwerp van Sir Adam. Zowel de openbare ruimtes als Sir Adam’s hotelkamers ademen muziek.

[Beeld: Cees van Giessen/ CIIID]

Sir Adam ligt op een steenworp afstand van de 24/7 pont aan de overkant van het Centraal Station en kijkt uit over een breed terras aan de oever van het IJ. Bezoekers kunnen daar van zonsopgang tot zonsondergang terecht bij The Butcher Social Club. Een dynamische ruimte die geschikt is voor evenementen, waar zowel de lokale Amsterdammers als hotelgasten zich op hun plek voelen. The Butcher Social Club wordt een ‘speelplaats voor volwassenen’ met diverse loungeplekken, gametafels, schommelstoelen, kunstwerken van verschillende lokale en internationale artiesten en als eye catcher een levende groene muur van maar liefst twee verdiepingen hoog.

Events

Bezoekers worden ontvangen in The Hub, een entresol die uitkijkt op The Butcher Social Club. The Hub is het centrale hart van het hotel waar gasten inchecken, naar muziek luisteren via Bluetooth, een bezoek brengen aan de Gym of winkelen in The Store met een speciaal gecureerd assortiment aan lokale producten en musthaves voor de echte muziekjunkies. De check-in desk is een kunstwerk an sich die grafisch verandert wanneer gasten er langslopen.

“De studios kunnen met The BeerGarden worden samengevoegd tot één grote ‘party place’ die geschikt is voor meer dan 200 gasten.”

Een wenteltrap verbindt The Hub met het dakterras, waar The Deck en The BeerGarden zich bevinden. Op het dakterras kunnen bezoekers genieten van het adembenemende uitzicht op het historische stadscentrum en de dynamiek van het IJ. Op The Deck bevinden zich ook Sir Adam’s creative spaces. Deze flexibele studios zijn perfect voor kleine bijeenkomsten, product lanceringen, fotoshoots, recepties, vergaderingen en elk ander event. De studios kunnen met The BeerGarden worden samengevoegd tot één grote ‘party place’ die geschikt is voor meer dan 200 gasten.

De 110 luxe hotelkamers zijn voorzien van alle denkbare gemakken, van een Bluetooth platenspeler tot een minibar die gevuld is met alle persoonlijke favorieten van Sir Adam. In elke hotelkamer bevindt zich een collectie van zorgvuldig uitgezochte werken van lokale kunstenaars, spiegels met Sir Adam’s favoriete songteksten en unieke, op maat gemaakte meubels en verlichting. ICRAVE heeft ervoor gekozen om de ruwe betonpilaren en het plafond onaangetast te laten. Hierdoor komt de originele staat van de monumentale toren optimaal tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd.

Sir Adam

“Sir Adam is net als Amsterdam: cool, gewaagd, creatief, cultureel ontwikkeld, een tikje ondeugend – maar altijd interessant”, aldus Bram van der Hoek, conceptontwikkelaar van SIR Hotels en algemeen directeur van Europe Hotels Private Collection die verantwoordelijk is voor het management van Sir Adam. “Het baanbrekende ontwerp van Sir Adam, in combinatie met de innovatieve lifestyle programmering van de A’DAM Toren, staan garant voor fun. De dynamische en altijd opgewekte Sir Adam zal een ongekende bron van energie binnen de Amsterdamse hotelbranche brengen.”

“Sir Adam is veel meer dan een hotel”, aldus Jesse MacDougall, hoofd Strategie & Merkontwikkeling bij ICRAVE. “Het is ons doel om op de eerste plaats een community te creëren door de creatieve energie van de bruisende buurt in te zetten en die deel uit te laten maken van de ervaring. We willen de perfecte balans vinden tussen de verwachtingen van hotelgasten en de dynamische stijl van de creatieve omgeving waarin Sir Adam zich bevindt.”

Sir Adam opent zijn deuren voor het publiek in het tweede kwartaal van 2016.

[Impressies Sir Adam: © Sir Adam Hotel, 2015]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.