Discover the finest spaces
Delen

Eerste beelden PARK bij Hotel Arena

De naam van het nieuwe café-restaurant van Hotel Arena is bekend: PARK. Het nieuwe restaurant opent in oktober haar deuren in Amsterdam. De opening is de eerste grote mijlpaal in een grootse uitbreiding van Hotel Arena, waartoe ook een compleet nieuw vergaderpaviljoen hoort.

Hotel Arena is gevestigd in een eeuwenoud monumentaal pand, dat vroeger dienst deed als het St. Elisabeth Vrouwengasthuis. De hoge plafonds, authentieke trappen en originele ornamenten uit vroeger tijden zijn nog prominent aanwezig. De locatie beschikt over een restaurant, viersterrenhotelkamers, een terras, een club en verschillende zalen. Na afronding van de ingrijpende verbouwing, waaraan vorig najaar is begonnen, krijgt het hotel een nieuwe hotelvleugel en twee moderne paviljoens: in de ene ruimte voor meetings en events en in de andere café-restaurant PARK. Daarnaast draait het hotel naar het Oosterpark toe. De voordeur van PARK en Hotel Arena liggen vanaf oktober 2016 direct aan de west-ingang van het Oosterpark. Het Amsterdamse park wordt zo de natuurlijke entree van zowel Hotel Arena als PARK waardoor natuur, cultuur en horeca organisch in elkaar overlopen.

Hotel Arena Oosterpark

[De ingang van Hotel Arena ligt vanaf oktober direct aan het Oosterpark]

Open plek in de stad

TeamV Architectuur en TANK Interior Design ontwikkelden het interieur van PARK. Zij creëerden een ruimte die tussen binnen en buiten balanceert. Door de glazen buitenwanden, de vele groene planten en de aardse tonen in het interieur blijft PARK altijd verbonden met het Oosterpark. PARK is een plek om er even uit te zijn en puur te genieten van de ruimtelijkheid die de natuur biedt zonder Amsterdam te hoeven verlaten. Als een open plek midden in de stad speelt PARK met dit contrast in drie verschillende settings: een toegankelijke lounge, een sfeervolle bistro en een stijlvol restaurant met ingedekte tafels. De verschillende secties bieden samen plaats voor 180 couverts. Het grootse terras dat L-vormig om het restaurant heen ligt, tilt dit naar meer dan 350 couverts.

PARK Hotel Arena

[PARK krijgt drie settings: een lounge, bistro en restaurant]

Evergreens

Het restaurant brengt naar eigen zeggen ‘evergreens‘ in eten, drinken, design en gastvrijheid. In het all day dining concept serveert PARK traditionele evergreens en culinaire ‘groentjes’ die zich in korte tijd onvergetelijk wisten te maken. Het zijn de veelal Italiaanse en Franse gerechten die iedereen kent en waar iedereen bijna altijd wel trek in heeft. PARK gaat terug naar de basis van die klassiekers en voert de gerechten tot in de puntjes uit; puur in vorm, vol van smaak en opgemaakt in al haar eenvoud. Voor zowel tijdelijke Amsterdammers als vaste bewoners van de hoofdstad brengt het café-restaurant een Caesar Salad, French Toast of Club Sandwich terug naar hoe ze ooit bedoeld waren. Mét de daarbij horende service, kennis en ambacht. Internationale klassiekers keren in een lichte en frisse stijl terug naar hun oorspronkelijke vorm.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.